(rubrik saknas)

I flera år har Kungs­ängens IF:s pojklag i fotboll samlat till drömresan.

I april åker 14-åringarna äntligen till Spanien.

Förutom träningar ska de se en av Barcelonas matcher och alla superstjärnorna.

Yttermittfältaren Amar Cehich, 13, tittar upp under den grå mössans kant innan han driver förbi tränaren Sami Ouahchi och dundrar iväg ett skott med högerfoten. Bollen får ribban att sjunga och konstgräset att yra när den studsar ner på mållinjen och vidare ut i straffområdet.

Det är bara 3 plusgrader när Kungsängens IF:s pojkar -01 tränar på på Kungsängens IP.

Om en månad kan de förhoppningsvis strunta i mössor och underställ. Då har de ­flugit 2 300 kilometer i sydvästlig riktning. På träningsanläggningen Santa Susana, sex mil norr om Barcelona, är det troligen 15 grader varmare.

Under det fem dagar långa träningslägret ska laget träna och förhoppningsvis spela en träningsmatch mot ett spanskt pojklag.

– Det ska bli sjukt kul – sådan lyx att åka dit på läger. Jag tror det är nyttigt att se ett nytt land och lära känna lagkompisarna bättre genom att vi bor på hotell tillsammans, säger Amar Cehich.

Men höjdpunkten kommer de att avnjuta från läktaren på Camp Nou. Matchen mellan superstjärnorna i Barcelona och UD Almeira.

– Messi, Suarez och Neymar är världens bästa trio, säger mittfältaren Jacob Anjou, 13.

Amar Cehich ser också fram emot matchen även om han har andra favoriter.

– Det blir väldigt kul att se Messi som är en av världens bästa spelare. Men jag håller på Real Madrid – Ronaldo är min favoritspelare.

Ytterbacken Liam Ouahchi, 13, tycker att Luis Suarez är en ”skicklig avslutare” men att det katalanska laget spelar trist emellanåt.

– Barcelona är grymt skickliga men ibland kan de spela lite långtråkigt. Om de leder håller de bara i bollen och ­spelar ut tiden, säger Liam Ouahchi.

Resan kostar omkring 6 000 kronor per person för de 25 spelarna och fyra ledarna. För att ha råd har de bland annat arrangerat turneringar på Kungsängens IP.

– Vi har jobbat i sekretariatet och tagit in lappar från domarna och sålt godis och mat och sådant, säger Amar Cehich.

För att få ihop de sista pengarna till matchbiljetterna ska spelarna knacka dörr och sälja olivolja.

Ledarna ser flera fördelar med engagemanget och resan.

– Det här blir en upplevelse för livet för dem. De är i en känslig­ ­ålder där många väljer att sluta eller överväger att gå till andra klubbar. Men i och med att vi har haft den här ­resan framför oss har det motiverat killarna att fortsätta här, säger Sami Ouahchi.

– Vi hoppas så klart att de är kvar efter Barcelona också, säger tränaren Tony Ant.

– Förhoppningsvis kan det motivera yngre spelare i klubben också när de ser att det går att göra sådant här, säger tränaren Sami ­Ouahchi.

Foto: Åsa Sommarström