Min lokala hjälte

50 000 kronor och drömresa tröstar Moa Hedell

Moa Hedell får 50 000 kronor i stipendium och dessutom en resa till Papua Nya Guinea.
Moa Hedell får 50 000 kronor i stipendium och dessutom en resa till Papua Nya Guinea.
Hösten har varit en berg- och dalbana för fotbollsspelaren Moa Hedell.
Den 20-åriga Ältabon och Hammarbyspelaren är knäskadad och borta året ut. Roligare är ett stipendium på 50 000 kronor och en resa till Papua Nya Guinea.

Om några månader, närmare bestämt den 16 januari, är det åter dags för Moa Hedell att ta på sig finklänningen och åka från hemmet i Älta till Idrottsgalan i Globen.

Där kommer hon att som en av totalt 75 idrottare från hela landet ta emot  Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium.

– Det är inte dåligt att få priset för andra året i rad, säger 20-åriga Moa Hedell. Summan är 50 000 kronor och pengarna behövs för att underlätta vardagen eftersom jag både pluggar på Handelshögskolan och elitsatsar i fotboll.

Moa Hedells moderklubb är Älta IF. Numera är hon yttermittfältare i Hammarby IF i elitettan, landets näst högsta serie. Men redan den 8 maj i en match mot Växjö var säsongen över.

– Främre korsbandet på höger knä gick av. Jag opererades i augusti och det blir rehab i nio månader. Det är andra gången jag råkar ut för detta. Det är klart att det är lite oroväckande, men jag tänker fortsätta satsa på fotbollen.

De 50 000 kronorna är ett litet plåster på såren. Faktum är att Moa Hedell har ytterligare något att glädjas åt. Hon var i våras uttagen i U23-landslaget, men skadan satte stopp för spel.

Svenska Fotbollförbundet har inte glömt henne.

– De vill uppmuntra mig genom att jag får åka med till U20-VM som spelas i Papaua Nya Guinea.

Men Moa Hedell åker inte till detta örike i västra Stilla havet som turist.

– Nej, jag ska vara materialare åt det svenska landslaget. Vi reser den 6 november.