Ackers nära allsvenskan

Tränaren Andreas Berglind är nära att ta "Ackers" till innebandyallsvenskan.
Tränaren Andreas Berglind är nära att ta "Ackers" till innebandyallsvenskan.
– Magiskt bra och jätteskönt, lyder Andreas Berglinds sammanfattning av Åkersberga IBF:s 7–2-seger på bortaplan mot Trosa Edanö i det slutliga kvalet till damallsvenskan i innebandy.

Trots storsegern varnar han för risken att tappa greppet om den allsvenska biljetten.

Med Långfredagens 7–2 på bortaplan mot Trosa Edanö har ”Ackers” tagit ett jättekliv mot allsvenskan. Ändå inte så stort att tränaren Andreas Berglind struntar i att höja ett varningens finger.

– Förra året vann Bele Barkarby sin första kvalmatch stort och höll på att tappa greppet hemma. Det är en påminnelse om har fort det kan gå, vi måste vara skärpta.

I Hedebyhallen, Vagnhärad, fick han skärpa från alla och lite till. Redan i åttonde minuten hade Ackers gjort tre mål, signerade Sofie Scanlan, Emelie Wengse och Miranda Nilsson. Tidigt i andra perioden gjorde Sofie Scanlan 4–0.

– Vi kunde gjort ett par mål till innan deras första reduceringsmål ologiskt kommer när vi spelar power play. Annars spelar tjejerna otroligt bra försvarsspel. Vår matchplan var att sätta hög press på Trosa. Det fungerade från första början, ingen fegade ur.

Returen i Åkersberga spelas den 2 april. Förutsättningarna är att Trosa Edanö måste vinna med mer än fem mål för att snuva Ackers på det allsvenska avancemanget. Skulle Trosa Edanö vinna med exakt fem måls marginal avgörs dubbelmötet i sudden death.

– Vi är bra hemma, tillägger Ackerstränaren.