ANNONS

Ackers obesegrat med nya tränaren

Med Roger Sirén tillbaka i Åkersberga IBF:s bås är laget obesegrat och ett par kliv ovanför nedflyttningsstrecket.

Han håller dock tillbaka sin betydelse.
ANNONS

– På knappt 14 dagar hinner ingen göra speciellt mycket. Vad det handlar om är att spelarna slipper tänka på träning, matchning och kan koncentrera sig på att spela.

Roger Sirén var seniortränare i ”Ackers” fram till 2004. Då tillhörde klubben toppen i näst högsta serien. Nu var det ett tränarlöst lag, på väg att bli fast under nedflyttningsstrecket i division 2 östra, som behövde hans hjälp.

– En rolig utmaning. Förre tränaren slutade i november, därefter skötte spelarna träningarna.

Sirén har ställt krav, smusslat in fys i träningarna och i dessa lockat fram vinnarskallar.

– Tävlar man på träning är det enklare att tävla i matcher. Innan jag bestämde mig såg jag 1–8-förlusten mot Värmdö. Det fanns varken glädje eller gnista.

En vecka senare besegrade samma lag Farsta, i en måstematch, med 6–3 på bortplan.

– Och spelade riktigt bra. Sedan var jag bortrest när de följde upp med 8–3 mot Södertälje, så min betydelse ska inte överskattas.

Hans mål är givet: Ackers ska hänga kvar.

– Jag är dåligt insatt i seriens andra lag, vilket kan vara bra. Det handlar om vår prestation, säger Roger Sirén.

ANNONS

Marginalen ner till Bollstanäs under strecket är fem poäng med sju omgångar kvar. I nästa omgång väntar jumbon Vallentuna.

Förbundskapenen tror på Jesse Sveriges nya stjärna till xl-galan i globen

KARATE VM-debuten i november tog slut i första matchen men i helgen får Jesse Enkamp från Combat Academy i Täby en ny chans när karate-EM avgörs i Konya i Turkiet

– Jesse hade otur i VM i Paris och föll med 2–3 i sin öppningskata. Han brukar leverera sedan jag tog med honom i landslaget och han har bra attityd till sin sport. Jag tror att han med lite tur i lottningen kan nå fram till matcher om medaljer, säger förbundskaptenen Azem Barakovic.

Friidrott Nyblivna svenskan Abeba Aregawi tävlar i XL-galan i Globen om två veckor. Ifjol vann Etiopienfödda Aregawi hela Diamond League-serien på 1 500 meter. 22-åringen som tävlar för Hammarby debuterar i svenska landslaget i inomhus-EM i Göteborg i mars.

Andra svenska världsnamn i Globen är OS-fyran i längdhopp Michel Tornéus, Hammarby, och Europamästarinnan på 400 meter, Moa Hjelmer, Spårvägen.