ANNONS

Actic kan sparkas ut ur Högdalens simhall

Högdalens sim- och idrottshall.
Högdalens sim- och idrottshall.
Actic får sannolikt lämna Högdalens sim- och idrottshall. Idrottsförvaltningen föreslår att Stockholms stad återtar driften.
ANNONS

Idrottsnämnden har upphandlat driften av Högdalens sim- och idrottshall. Den 7 februari 2012 skrev man ett kontrakt med Actic Sverige AB som sträcker sig till den 30 juni nästa år. Idrottsförvaltningen har möjlighet att förlänga av talet ytterligare fyra år men föreslår att kommunen avstår.

Sämre betyg

Idrottsförvaltningen konstaterar att besökarnas betyg på Högdalens sim- och idrottshall har legat strax under snittet för de anläggningar som kommunen har jämfört med.

Enligt förvaltningen har Actic också släpat efter med betalningar till kommunen.

Minskat utbud

Dessutom har träningsutbudet minskat för grupper som kommunen prioriterar i sitt folkhälsoarbete.

Enligt det idrottspolitiska programmet ska Stockholms stad sporra inaktiva till fysisk aktivitet. Särskilt prioriterade grupper är ungdomar i åldern 7-20 år med lägre socioekonomisk bakgrund än genomsnittet, flickor med utländsk bakgrund i samma ålder samt ungdomar i ådern 13-20 år.

Enligt förvaltningen har utbudet för de prioriterade grupperna minskat i Högdalens sim- och idrottshall sedan Actic tog över. Både jämfört med hur det såg ut när kommunen drev hallen och jämfört med hur andra anläggningar har utvecklats sedan 2012.

Tvistar om renovering

Idrottsförvaltningen tycker därför att ”det är att föredra att verksamheten återtas i egen regi”. Idrottsnämnden tar ställning i frågan på sitt sammanträde på tisdag.

Samtidigt pågår en annan tvist mellan parterna. Enligt Actic har företaget rätt att få avgifterna till kommunen sänkta om inte kommunen renoverar hallen under kontraktstiden.

Lokaltidningen Mitt i har sökt Actic för en kommentar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.