ANNONS

Landslagsaktuell efter spel i Nacka

Säsongen börjar närma sig slutet men Adam Kasa har all anledning att hålla i gång träningen. Till nästa år kan det bli aktuellt med landslagsspel för Tanzania.
Säsongen börjar närma sig slutet men Adam Kasa har all anledning att hålla i gång träningen. Till nästa år kan det bli aktuellt med landslagsspel för Tanzania.
Ratad av Djurgården och spel i division 2 med Nacka FF. Men efter en kanonsäsong har Adam Kasa fått ett uppsving och är aktuell för landslagsspel – i Tanzania.

– Det känns som ett erkännande, säger 22-åringen.
ANNONS

På Björknäs IP smattrar regnet och det svenska vädret blir kyligare och ruggigare. Säsongen går mot sitt slut och det är snart dags för ett blött träningspass. Men går det som Adam Kasa har tänkt sig så blir det i sinom tid spel på sydligare och varmare breddgrader. Tre veckor har gått sedan telefonen vibrerade med ett okänt nummer på skärmen.

– Det var ett främmande samtal och jag fick höra att det var från tanzaniska fotbollsförbundet, berättar Adam Kasa som har en mamma från Tanzania och en pappa från Demokratiska republiken Kongo.

– Eftersom de vet att jag är född och uppvuxen här i Sverige så ville de kolla läget och se om jag var intresserad av att spela för dem. Sen sa de att de har bra koll på mig och tänker fortsätta att ha det. Och att jag verkligen är intressant för dem.

Vad tänkte du då?

– Jag blev mest glad. Det är inte ofta man får erkännanden på den här nivån, även om det finns många duktiga spelare i division 2. Det kändes verkligen som ett erkännande efter all den tid man har lagt ned på fotboll. Jag kände stolthet.

Blev du förvånad?

– Förvånad blev jag inte, för jag vet att jag kan spela fotboll. Jag blev mer förvånad över att samtalet kom just då.

Det sistnämnda är förståeligt med tanke på att det inte är varje dag som Nacka FF, femma i division 2 norra Svealand, producerar landslagsspelare. Kasa är dock grymt nöjd med sin säsong och tycker det är fullt rimligt att han ska få chansen i Tanzania som är nummer 140 på Fifa:s världsranking. Landet är mitt inne i kvalet till Afrikanska mästerskapen och nästa match är mot Chad i mars nästa år. Det är en tuff grupp där även Egypten och Nigeria ingår – länder som Adam Kasa gärna tar sig an.

– Det är högaktuellt. Det tråkiga är bara att de hör av sig nu på slutet av säsongen när vi bara har ett par matcher kvar i Nacka. Om det blir en landskamp så gäller det att hålla igång formen själv.

ANNONS

Adam Kasa kom till Djurgårdens ungdomsakademi som 15-åring men lämnade klubben för ett par år sedan då han inte lyckades spela in sig i A-laget.

– Jag syntes inte lika mycket i Djurgården. Där var jag bara en ung talang. Men i år har jag verkligen tagit för mig och gjort en bra säsong. Det är faktiskt min bästa säsong på seniornivå. Tråkigt nog fick jag inte chansen när jag spelade i Djurgården.

Adam Kasa tror att han snart spelar på en högre nivå och att chansen till landslagsspel kan hjälpa honom på traven.

– Jag har ju inte kommit någonstans än och jag vill fortfarande högre upp. Inte för att låta kaxig, men att spela på en högre nivå framöver tror jag inte kommer bli några större svårigheter. Om det blir nästa säsong eller senare får vi se, men det kommer hända.

Fakta

Adam Kasa kan bli en ny Alaba

Namn: Adam Kasa.

Ålder: 22.

Bor: Bandhagen.

Klubb: Nacka FF.

Position: Vänsterback.

Tidigare klubbar: Djurgården (2012), IK Frej (2013), Arameiska/Syrianska Botkyrka IF (2014), Nacka FF (2014-).

Förebild: David Alaba (Bayern München och Österrike) gillar jag extremt mycket. Han vågar gå med i offensiven och är även duktig i det defensiva.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.