Adams dröm blev sann – fick träna med Stefan Ishizaki

AIK Fotboll
Adam Flermoen och AIK:s mittfältare Stefan Ishizaki på AIK:s träningsanläggning i Karlberg.
Adam Flermoen drömde om att få träna med någon i AIK:s A-lag. Nu har drömmen gått i uppfyllelse. Mittfältaren Stefan Ishizaki mötte upp på AIK:s träningsanläggning och tog sig tid för den 13-årige AIK-supportern från Stäket.

– Jag skrev att jag ville träffa spelarna i AIK, att jag aldrig hade gjort det, och att jag ville träna med någon av dem, säger Adam Flermoen om brevet han skrev till Fotbollsdrömmar, ett initiativ från Svensk Elitfotboll, Allsvenskan och Superettan som   fyra gånger per år gör verklighet av fansens drömmar.

Precis efter sommaren fick Adam beskedet att han hade vunnit – att han skulle få komma till AIK:s anläggning i Karlberg.

– Jag skrev brevet i våras och hade nästan glömt bort det, jag blev väldigt glad när de ringde, säger Adam.

Det var ganska nervöst innan, berättar Adam, men när han väl var på plats på AIK:s träning gick det snabbt över. Först tittade han på när AIK tränade, sedan fick Adam träna en stund tillsammans med Stefan Ishizaki som bland annat gav bra tips på hur man lyckas med dribblingar och att jonglera med bollen.

– Han sa att man ska vara avslappnad i foten hela tiden och bara spänna precis när man kickar till bollen. Det funkade bra, säger Adam.

Han fick även skjuta några skott på AIK:s andremålvakt Oscar Linnér. Distansskotten satt, men när Adam skulle försöka runda Linnér kom den långe målvakten farande som ett jehu utmed gräset och snodde bollen och vräkte omkull Adam.

– Ha, ha, han kom ut väldigt snabbt, men det var kul, säger Adam.

Tidigare spelade Adam fotboll i Kallhälls FF, men numera spelar han bara på rasterna och med kompisar på fritiden. Han har å andra sidan fullt upp ändå.

– Ja, jag spelar innebandy och schack och åker längdskidor.

Och så går han och ser AIK:s matcher på Friends Arena så ofta han kan.

– Jag har alltid hejat på AIK. Min pappa och morbror gör det så jag började också heja på dem, säger han.