ANNONS

Aflodal vann dubbelt – kopplade grepp om JVM-plats

Axel Aflodal, skidor, JVM,
Axel Aflodal med den gula ledartröjan vann två gånger om.
JVM allt närmre för Täbykillen Axel Aflodal som är en av Sveriges största framtidshopp. Vann två gånger om i Scandic Cup.
ANNONS

Den lyckade säsongen för Axel Aflodal från Täby fortsätter. I helgen vann Aflodal både sprint och distans och tog ett stort kliv mot en JVM-plats som är hans stora mål denna säsong. Axel Aflodal gör sin sista säsong som junior.

Som Mitt i tidigare rapporterat om är Axel Aflodal tillsammans med Leo Johansson från Skillingaryd de två absolut största talangerna inom svensk skidåkning. De jämförs redan med de största skidstjärnorna i Sverige.

De var också de två som gjorde upp om guldmedaljerna i helgens Scandic cup-tävling som var den första deltävlingen av två och även uttagningstävling till 2019 års JVM.

Ledning i halvtid

Axel Aflodal var den som kopplade grepp om Scandic Cup efter den första tävlingshelgen. Aflodal är snabb både i sprint och distans och har därmed ett försprång på Leo Johansson som inte är lika snabb i sprint.

Men för JVM är de båda högst aktuella.

– Formellt sett fattas inte beslutet än. Det tas i slutet på jullovet efter den andra deltävlingen i Scandic cup. Men de där två killarna är självskrivna och ska mycket till om de inte tar sig till JVM, säger Henrik Aflodal som är pappa och tränare till Axel.

Många dueller

Aflodal och Johansson har följts åt genom åren och har haft många dueller mot varandra. På tio kilometers loppet i Scandic cup låg Johansson i ledning med ungefär 4 sekunder. Men på sista delen av banan körde Aflodal ikapp och kunde efter spurten komma etta i mål, med två sekunders marginal.

ANNONS

Nu väntar del två av Scandic cup som går i Åsarna den 4-6 januari. Efter den tävlingen tas laget som ska åka till Finland för JVM ut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.