ANNONS

Aflodal och Herbert klara för U23-VM i Lahtis

Axel Aflodal
Axel Aflodal visade framfötterna redan på JVM i fjol då han kom åtta i sprinten.
Axel Aflodal och Johan Herbert, båda från Täby, är uttagna i det svenska laget som ställs mot snabba ryssar och starka norrmän när U23-VM i längdskidor avgörs i finska Lahtis den 20–27 januari.
ANNONS

Johan Herbert, som numera tävlar för IFK Mora, visade fin form i helgen då han kom femma i två lopp i Åsarna, dels i Scandic Cup och dels i ett JVM-test för H17–20.

Imponerande resultatrad av Aflodal

Axel Aflodal, som i fjol bytte klubb från Sundbybergs IK till Offerdals SK, var sjuk och missade tävlingarna i Åsarna. Men han har tidigare under säsongen svarat för den imponerande resultatraden 2-3-1-1-1-1 och visade dessutom redan på JVM i Goms i fjol att han är redo att mäta sig med de bästa då han kom på åttonde plats i sprinten.

– Axel ser ut att ha tagit ytterligare steg i år. Han vann exempelvis båda tävlingarna i Scandic Cup i Boden. Det ska bli spännande att se honom på VM, säger landslagschefen Rikard Grip till Svenska Skidförbundets hemsida.

Samlas i Orsa-Grönklitt på söndag

På söndag samlas junior- och U23-landslagen i Limbygården i Orsa-Grönklitt för att ladda upp inför VM med skidåkning och mat från egen kock.

– Junior- och U23-VM är säsongens stora mål för de yngre åkarna och vi vill ge dem optimala förutsättningar att kunna förbereda sig för att göra ett bra mästerskap, säger Rikard Grip.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.