Täbykille tog medalj – uttagen till världscupen

Täbykillen Axel Aflodal tog guld på sprint vid JSM i Sollefteå. Uttagen till världscupen i Falun.
JVM-femman Axel Aflodal infriade förväntningarna på sprinten vid JSM – tog guld.
Täbykillen Axel Aflodal har bra glid just nu.
Han tog två medaljer. på JSM
Nu har landslagschef Rikard Grip tagit ut honom till världscupen i Falun.

Framtiden ser ljus ut för Täbykillen Axel Aflodal, som är en av Sveriges bästa juniorer både på sprint och distans. Han och brorsan Gustav Alfodal bytte inför säsongen från Sundbyberg IK Skidor till Offerdals SK, där både deras farfar Lennart Blomberg och pappa Henrik Aflodal varit aktiva.

– Jag är nöjd med säsongen. Det har varit en rolig säsong. Det gick väldigt bra i början av säsongen, sedan fick jag en liten svacka där det gick lite tyngre och sedan gick det bra på SM igen, säger Axel Aflodal.

Guld på JSM

På JSM i Sollefteå tog Axel Aflodal under förra veckan två medaljer, guld i sprint och brons i distansloppet 10 kilometer klassisk stil.

Hans mesta konkurrent, enligt skidresultat.se, Johan Herbert, också med rötterna i Täby och före detta Sundbybergsåkare, numera tävlandes för IFK Mora, tog silvret. Johan Herbert tog dessutom två medaljer till vid JSM.

Uttagen till världscupen

Axel Aflodal blev tidigare i år femma i sprinten i Lathis på JVM. Beskedet att landslagschef Rikard Grip har tagit ut honom till världscupen i Falun för att åka sprint kom efter framgångarna på JSM.

– Det är extremt roligt att få göra premiär i världscupen. Det har varit i målet länge att få åka Falun, säger Axel Aflodal.

”Det är extremt roligt att få göra premiär i världscupen. Det har varit i målet länge att få åka Falun”

Axel Aflodal

Två Täbykillar uttagna i skidlandslaget

Den årliga världscupen körs i Falun den 16-17 mars i år. Axel Aflodal känner att han är mest där för att lära och satsar på att göra ett bra lopp.

– Jag har väl inte så extrem stora förväntningar, men jag vill gärna göra ett bra lopp. Men jag har inte några specifika resultatmål.