ANNONS

Agodomou snart spelklar för Togo

Housnein Agodomou och Togos förbundskapten Tom Saintfiet.
Housnein Agodomou och Togos förbundskapten Tom Saintfiet.
Housnein Agodomou är högaktuell för Togos fotbollslandslag. Den 22-årige målvakten var på plats under VM-kvalet när Togo föll mot Uganda, men blev inte spelklar i tid.
ANNONS

– Jag har haft en dialog under längre tid med förbundskaptenen Tom Saintfiet och han har länge velat ha mig i truppen, men förbundet strular hela tiden med mina papper, säger Housnein Agodomou.

Det råder målvaktsbrist i Togo och Housnein Agodomou från Tensta kallades till Togos två veckor långa landslagsläger inför matcherna mot Uganda i det afrikanska förkvalet till fotbolls-VM 2018.

Den formella övergången hann inte bli klar i tid och Housnein Agodomou fick sitta på läktaren och se sitt Togo förlora dubbelmötet mot Uganda med sammanlagt 4-0 .

– Papprena blir antingen klara på torsdag eller fredag. Jag är spelklar till nästa match i alla fall, säger han.

22-åringen som är född i Sverige, men har togolesiska föräldrar har prövat lyckan utomlands som proffs.

Han återvände hem ifjol efter fyra år i bland annat spanska PE Sant Jordi, Alki Larnaca på Cypern och norska Hammerfest. Den gångna säsongen representerade han Syrianska Kerburan i division 2.

Att få chansen i det togolesiska landslaget betyder allt.

– Det kommer att ge min karriär ett lyft. Det är nog den största möjligheten jag fått tillsammans med att jag tidigare blivit inbjuden till West Ham och Leeds, säger Housnein Agodomou.

Totalt 53 afrikanska länder har deltagit i det afrikanska kvalet till fotbolls-VM 2018, enbart 5 länder kommer att ta sig dit.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.