AIK Basket möter Dolphins i kvalet – lovar show

AIK Basket har inte förlorat en match under säsongen och har spelat till sig en poängskillnad på 1000 poäng. Nu väntar Norrköping Dolphins i förkvalet till basketettan.
AIK Basket har inte förlorat en match under säsongen och har spelat till sig en poängskillnad på 1000 poäng. Nu väntar Norrköping Dolphins i förkvalet till basketettan.
Nykomlingen AIK gick igenom division 2 utan att förlora en match. Nu väntar Norrköping Dolphins i förkvalet till basketettan.

– Kom och stötta oss, vi behöver er, säger pointguarden Alexander Russom till Solnaborna.

Tjugo raka segrar och mer än 2000 poäng, nykomlingen AIK basket vann division 2 Svealand norra överlägset.

– Vi är inte nöjda men glada. Det var ett krav som vi satte på oss själva för att nå målet – att ta oss upp till basketettan, säger pointguarden Alexander Russom som kom från ligalaget Sundsvall Dragons till AIK.

Ett nedköp kan tyckas, men Russom håller inte med.

Som liten spelade han fotboll i AIK, att som vuxen återvända till klubben i sitt hjärta är en dröm som gått i uppfyllelse.

– Den största skillnaden är publikstödet. Den publiken vi har här, den finns inte någon annanstans i Basketsverige. AIK ska alltid vara på topp, oavsett vilken sport det handlar om. Det ger en press som vi i klubben tycker om, säger han.

Nu väntar Norrköping Dolphins som vann division 2 Svealand södra i förkvalet till basketettan.

– Vi går ut hårt för vinst. Vi har en bättre trupp och vi lär ha mer publik än dem, i alla fall hemma, säger Alexander Russom.

Dolphins har rätt att plocka ned spelare från ligalaget till kvalet, men det är inget som skrämmer AIK.

– Det är inget vi lägger fokus på, vi har gjort i princip samma sak. Vi har flera spelare som lirat i ligan, säger Alexander Russom.

Första matchen spelas på Stadium Arena i Norrköping lördagen den 2 april klockan 18.

Returen spelas i Solnahallen tisdag den 5 april klockan 19.

Alexander Russom har en hälsning till Solnaborna.

– Kom och stötta oss, vi behöver er. Det kommer att bli lika kul för oss som för er som inte har sett oss spela. Vi kommer att bjuda på show, säger Alexander Russom.

Om AIK slår Norrköping Dolphins väntar ett slutligt kval mot de sämst placerade lagen från basketettan norra, respektive basketettan södra i en 3-lagsserie.

De två främsta lagen spelar i basketettan nästa säsong.

Slutkvalet spelas den 23 april till den 8 maj.