AIK fyller 125 år – firas redan till helgen

Isidor Behrens grundade AIK på Biblioteksgatan för 125 år sedan.
Isidor Behrens grundade AIK på Biblioteksgatan för 125 år sedan.
AIK fyller 125 år. Firandet startar i morgon fredag med en AIK-utställning på Solna bibliotek. Under helgen är spelare från AIK hockey och fotboll på plats i Solna centrum.

På måndag är det 125 år sedan Sveriges största och mest anrika idrottsförening AIK bildades på Biblioteksgatan 8 i centrala Stockholm.

Födelsedagsbarnet firas traditionsenligt på Wienercafeét på måndag med AIK-bakelse och kaffe.

AIK:are har en särskild VIP-entré mellan klockan 9 och 11.

11.30 samlas de som vill vid Norra begravningsplatsen, Solna kyrkväg, för en gemensam kortege till grundaren Isidor Behrens grav där en krans läggs ned.

På kvällen lirar AIK Hockey hemmamatch på Hovet mot Asplöven HC. Ungdomar går in gratis men måste boka biljetter här.

Den som inte vill vänta till måndag kan vara med och tjuvstarta jubileumsfirandet redan på fredag klockan 10 då en AIK-utställning med historiskt tema invigs i biblioteket i Solna centrum.

Utställningen är öppen fram till måndag kväll.

Författarna Henrika Romberg och Andreas Palmer som har skrivit ”Hur Gnagis hittade hem”, respektive serien ”FANS – om Tove och Noel” är på plats för högläsning.

De som vill har även chansen att under helgen mingla och prata med spelare från klubbens herr- och damlag i fotboll och ishockey.

På lördag klockan 14-16 är hockeyspelarna på plats. På söndag klockan 12-13 är det fotbollspelarnas tur.

Eller varför inte hylla jubilaren genom att gå och titta när AIK:s fotbollsherrar på söndag klockan 14 möter de regerande svenska mästarna IFK Norrköping i en träningsmatch på Skytteholms IP.

AIK kommer även att hyllas genom en rad andra aktiviteter under jubileumsåret.

Lördagen den 21 maj anordnar AIK friidrott exempelvis ett ”jubileumslopp”. Till hösten kommer en bok om AIK:s första 125 år.

Fler aktiviteter är på gång, håll koll i klubbens olika sociala medier.