ANNONS

AIK-tjej jagar SM-guld på Ullna GC

AIK:s Natalie Wille har taktiken klar inför SM. "Jag ska spela mitt spel som vanligt, men vara lite mer offensiv. Jag tror att det gynnar mig", säger hon.
AIK:s Natalie Wille har taktiken klar inför SM. "Jag ska spela mitt spel som vanligt, men vara lite mer offensiv. Jag tror att det gynnar mig", säger hon.
I morgon torsdag inleds SM i golf på Ullna GC. Trots ett frågetecken för formen är AIK:s Natalie Wille en av förhandsfavoriterna.

– Det är något speciellt med ett SM-guld, säger den 25-åriga Stockholmstjejen.
ANNONS

Till vardags spelar hon mest på Europatouren, men nu är Natalie Wille hemma för att bli svensk mästare.

Tidigare i år bytte hon klubb från Bro Bålsta till AIK Golf. Natalie Wille är positiv till förändringen, även om den riktiga formtoppen ännu inte infunnit sig.

– Säsongen har inte börjat som jag velat men jag hoppas att det ska släppa nu till match-SM. Det bästa med matchspel är att man kan vara lite mer offensiv och bara köra. Det spelar ingen roll om det blir en trippel eller bogey. Det känns ganska skönt faktiskt, säger hon.

32 tjejer slåss om SM-titeln på Ullna GC och inför tävlingen är Natalie Wille rankad tvåa bakom Lina Boqvist från Västergötland.

– Jag känner ingen press. Eftersom jag inte har spelat så bra hittills i år så vill jag bara få till spelet för min egen skull just nu.

Tävlingen avgörs 30 juni–2 juli och har en prissumma på 200 000 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.