ANNONS

Tre åkare från Solna Konståkning tävlar i NM

Lisa Lager
Lisa Lager är uttagen till junior-NM i Finland i nästa vecka.
Nästa vecka avgörs ”The Nordics”, NM i konståkning i finska Rovaniemi och tre åkare från Solna Konståkning ingår i den svenska landslagstruppen. De är Julia Brovall och Sigrid Telliskivi, båda 14 år, i U15 och 17-åriga Lisa Lager i juniorklassen.
ANNONS

– Sigrid är med i NM för första gången, för henne var det stora målet att ta sig dit. Julia låg rankad etta inför ungdoms-Sm men åkte bort sig lite då och hamnade precis utanför pallen. Hon är väldigt revanschsugen nu och vi har lagt in flera nya trippelhopp i hennes program, säger Cecilia Willberg, tränare i Solna Konståkning.

Lisa Lager hade lite stolpe ut i junior-SM och hamnade, precis som Julia Brovall i USM, på fjärde plats.

Tävlar i tomteland

Nu återstår att se om hon lyckas bättre på NM som avgörs i jultomtens hemvist Rovaniemi i norra Finland den 1–4 februari.

Ytterligare en åkare från Solna Konståkning, 13-åriga Selma Ihr, var kvalificerad för ”The Nordics”, men förbundet valde att i stället skicka henne till Bavarian Open i Oberstdorf i södra Tyskland.

Selma Ihr vann NM då det avgjordes i danmark, men nu ska hon tävla i Bavarian Open i stället.

– Selma vann junior-SM och förbundet har valt att skicka de allra bästa till Bavarian open där de får ännu tuffare motstånd än i NM, säger Cecilia Willberg.

Fler åkare från Solna i NM

Två åkare från en annan Solnaklubb, Skating & Dance Academy, är också uttagna till NM. Det är 17-årige Mikael Nordebäck och 13-årige Andreas Nordebäck som båda tävlar i herrjunorklassen.

Dessutom är 19-årige Illya Solomin uttagen i herrseniorklassen. han bor i Solna och har tidigare tävlat för Solna Konståkning men har nu bytt klubb till Stockholms Allmänna Konståkningsklubb.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.