Akropolis föll med flaggan i topp

Akropolis if
Sorg i Akropolis IF efter slutsignalen på Vikingavallen.
För andra gången på tre år förlorade Akropolis IF mot Frej Täby i kvalet till superettan. Nu föll man på målsnöret – totalt 1–1 och Frej vann på fler bortamål efter 0–0 på Vikingavallen på lördagseftermiddagen.

– Först vill jag säg grattis till Frej. Men jag tycker att båda matcherna visar att vi är det bättre laget. Och vi skapar de flesta chanserna. Därför är det en stor sorg i omklädningsrummet bland spelarna, säger Akropolis huvudtränare Konstantinos Panagopoulos.
Frej Täbys tränare Robert Björknesjö håller inte med om att Akropolis är bättre än Frej, men han medger att hans lag hade marginalerna på sin sida.

Boll i ribban

Utöver en gnutta tur hade Frej Täby dessutom målvakt Marko Atanackovic i laget. Han räddade en straff i slutminuten i onsdagens möte (1–1) på Spånga IP. Och i dagens match svarade han för en rad avgörande räddningar, framför allt i inledningen av andra halvlek då Akropolis låg på som mest.
Vid två tillfällen smet bollen förbi hemmalagets blåklädda målvakt. Ena gången rammade bollen ribban. Andra gången hade domaren blåst av precis innan bollen rullades i nät.

”I dag hade vi otur”

Mot slutet av matchen mattades Akropolis offensiv en aning, men vid det laget hade man redan visat att man definitivt kunde ge Superettanlaget Frej Täby en match.

Akropolis IF

Akropolis IF:s spelare lämnar planen på Vikingavallen. Ett mål ifrån superettan, men man får ta nya tag i division 1 nästa säsong.

– Ja, vi är det mest offensiva laget i hela Sverige, vi har gjort 68 mål i år. I dag hade vi otur. Och Frej hade större erfarenhet än oss, säger Konstantinos Panagopoulos.