ANNONS

Akropolis utmanar allsvenska ledarna i Svenska cupen i kväll

Akropolis IF mot Djurgården, Svenska Cupen lottad
Serieledarna i divison 1 norra ställs mot serieledarna i allsvenskan.
Järvalaget Akropolis gör succé i division 1 norra och leder serien.
Men på torsdag ställs de inför en enorm utmaning. Då möter de nämligen allsvenska serieledarna, Djurgården, i Svenska cupen.
ANNONS

Akropolis IF har gått som tåget i division 1 norra i år. Med bara en förlorad match leder toppar de tabellen och förutsättningarna för att ta sig upp till superettan inför nästa säsong ser goda ut.

Men på torsdag klockan 18.30 kommer de få möta ett betydligt tuffare motstånd än vad de vanligtvis ställs mot. Då kommer de nämligen få möta allsvenska ledarna Djurgården i Svenska cupens andra omgång.

– Det känns roligt att möta dem. Det är såklart extra inspirerande att ställas mot laget som leder allsvenskan, speciellt när de är i så bra form som de är i nu, säger sportchefen Georgios Gogas.

”Ska inte bara ställa ut skorna”

Trots att det skiljer två divisioner mellan lagen hoppas Akropolis kunna utmana Djurgården under torsdagens derby.

– Det är ju såklart så att vi rent statistiskt sätt inte ska ha någon chans att rubba Djurgården. Men det fina med fotboll är att matchen börjar på 0-0 och vi tänker försöka ge dem en match och inte bara ställa ut skorna, säger Georgios Gogas.

Akropolis IF

Kommer vi se Akropolis fira några mål på torsdag? Foto: Akropolis IF.

ANNONS

I vanliga fall möter klubben lag som Gefle IF, BK Forward, och Sollentuna. Men torsdagens match bli ett bra sätt att mätas mot de bästa enligt Georgios Gogas.

– Killarna kommer få en chans att mäta sig med ett lag på en helt annan nivå än den som de vanligtvis ställs mot. Det är en chans man inte får varje dag. Det känns roligt, säger han.

Matchen flyttas till Grimsta

Vanligtvis spelar Akropolis på Spånga IP. Men på grund av det stora publiktrycket har matchen flyttats till Grimsta IP.

– Det lär väl komma lite mer folk än de 250 som vanligtvis kommer på våra matcher. Jag tror inte att det blir fullsatt men ett par tusen åskådare kommer nog att komma i alla fall. Vi hoppas på bra väder och mycket publik så får vi se hur det går i matchen, säger Georgios Gogas.