Akropolis värvar från Grekland och superettan

Det grekiska nyförvärvet Dimitrios Giantsis, här tillsammans med en av klubbens sponsorer, ska få ytterligare fart på Akropolis anfallsspel.
Det grekiska nyförvärvet Dimitrios Giantsis, här tillsammans med en av klubbens sponsorer, ska få ytterligare fart på Akropolis anfallsspel.
Trots en helvetisk försäsong hänger Akropolis med i toppen av norrettan. Inför höstpremiären har klubben förstärkt med en löpstark grek och en mittfältare från superettan.

Nästa helg drar division 1 norra igång igen. Akropolis möter IFK Luleå borta på söndag. Trots en helvetisk försäsong med tunga skador på en rad nyckelspelare ligger Akallaklubben trea, bara en poäng bakom serieledande Brommapojkarna.

Det är inget som överraskar tränaren Giannis Tsombos.

– Tiden har talat för oss, säger han.

Ifjol kvalade Akropolis till superettan, men föll knappt mot IK Frej. I år är hela 14 spelare nya.

– Det är en helt ny trupp. Vi har fått in duktiga spelare, men det har handlat om att få ihop laget. Det gamla klassiska att få dem att lära känna varandra, och få dem i form, säger Giannis Tsombos.

Seriestarten var knackig, sedan har det gått bättre och bättre. På de sex sista seriematcherna har Akropolis tagit sexton poäng.

Inför höstsäsongen har klubben värvat två spelare. Anfallaren Dimitrios Giantsis, 28, som närmast kommer från den grekiska andraligans Panserraikos FC.

– Det är en spelare som ger oss mer konkurrens och fler alternativ. En löpstark forward som är duktig med bollen, säger Giannis Tsombos.

Det andra nyförvärvet är Jesper Carlsson, 29, en central mittfältare som plockats från AFC United i superettan och tidigare har representerat klubbar som Brommapojkarna, Väsby United och IK Brage.

– Han har just kommit tillbaka från en korsbandsskada och är en bra spelare när han är i form. Just nu ligger han lite efter i träningen, säger Giannis Tsombos.

Men du räknar med att han ska vara i form till superettakvalet?

– Lite tidigare hoppas jag, säger Akropolis tränare.

Inför matchen mot Luleå är det frågetecken för mittfältarna Pavlos Mitropoulos som fått en smäll på knäet, och Adrian Pettersson som har ljumskproblem.

Medan de flesta av seriekonkurrenterna har vilat upp sig under uppehållet, tvingades Akropolis spela en match i Svenska Cupen. Där blev det förlust mot Arameiska/Syrianska med 4-2.

– Matchen gick inte att flytta, så vi fick bryta vår semester och lägga in två träningar inför matchen, säger Giannis Tsombos.

Arameiska/Syrianska kom knappt över mittlinjen i första halvlek. Sedan kroknade Akropolis. Spelarna var inte tillräckligt bra tränade.

Nu har laget nästan tre veckor på sig att hitta formen igen.

– Vårt mål ligger fast, vi ska försöka slåss i toppen av serien, säger Akropolis tränare.