Albin gjorde 16 mål i landslagsdebuten

Albin Sjögren gjorde succé i VM-kvalet i innebandy
Albin Sjögren gjorde succé i VM-kvalet i innebandy
Albin Sjögren från Skälby gjorde succédebut i blågult i kvalet till innebandy-VM med 16 mål på fem matcher.

– Det var en skön start på landslagskarriären, säger han.

Sverige gick obesegrat genom VM-kvalet i innebandy i Slovakien och är klart för VM i Riga i december.

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara släppte fram hela sex debutanter i truppen, däribland Albin Sjögren från superligatrean Storvreta.

21-åringen som är uppvuxen i Skälby och inledde innebandykarriären i Bele Barkarby tackade för förtroendet och gjorde 16 mål och två assist på fem matcher.

– Det var en skön start på landslagskarriären, säger Albin Sjögren på telefon från Uppsala där han precis köpt en egen lägenhet.

Hur var det att spela i landslaget?

– Det är klart att man är stolt över att ta på sig landslagströjan och få representera sitt land, även om det inte var mot det bästa motståndet.

Första målet kom 14 minuter in i VM-kvalet, i den första matchen mot Belgien, på assist från Alexander Galante Carlström, IBF Falun.

– Det var väl inte det snyggaste målet jag gjorde, men det var väldigt skönt att får göra det. Och slippa drabbas av måltorka.

Vad väntar närmast för dig?

– Det är match i dag, vi möter AIK hemma. Nu ska jag fokusera på serien och förhoppningsvis blir det slutspel i början på mars. Sen håller jag på att förhandla med Storvreta om ett nytt kontrakt.

Och VM?

– Det är klart att det är ett mål. Det gäller att fortsätta att göra bra i från sig i serien – och i landslaget, säger Albin Sjögren.