Min lokala hjälte

Alex Norén är världens hetaste golfare

Alexander Norén slog till i British Masters som han vann med två slags marginal.
Alexander Norén slog till i British Masters som han vann med två slags marginal.
Efter segern i British Masters fick Alexander Norén skriva en hel del autografer.
Efter segern i British Masters fick Alexander Norén skriva en hel del autografer.
Alexander "Alex" Norén är världens just nu hetaste golfare.
Efter segern i British Masters har han klättrat snabbare än alla andra på rankningen och ligger nu på 18:e plats.

Haningegolfaren Alexander ”Alex” Norén är i sitt livs form.

34-åringen kan faktiskt kallas för den hetaste golfaren i världen just nu. Han är den spelare som klättrat mest på rankningen över världens 500 bästa spelare.

Den 25 januari 2015 var Norén rankad på plats 471. Efter helgens seger i British Masters på Europatouren ligger han nu på 18:e plats.

– Jag har försökt att komma in på topp 50-listan, säger Alex Norén till AP (The Associated Press). Men att ligga bland de 20 bästa har jag verkligen inte kunnat drömma om.

Viktor Gustavsson är sportchef på Alex Noréns moderklubb Haninge GK och även privattränare till Norén när det gäller närspelsbiten.

– Det här är helt fantastiskt, säger Gustavsson. Att det gått så bra för Alex tror jag bland annat beror på att han blev pappa till Iris i mars i år. Nu får han göra prioriteringar, och är verkligen fokuserad under de timmar han lägger på golf.

Nya utmaningar väntar för världens hetaste golfare. Närmast är det finalspel i Europatouren i Portugal, Kina, Turkiet Sydafrika och Dubai.

Den 24-27 november ska Norén tillsammans med David Lingmerth representera Sverige i World Cup of Golf i Melbourne, Australien.

– Det är något jag verkligen ser fram emot. När jag fick veta att jag skulle representera Sverige i World Cup kände jag mig hedrad, säger Norén till Europeantour.com.

I och med den senaste tidens framgångar har Alex Norén även kvalificerat sig till US Masters i april.

Fakta

"Alex" blev pappa i mars i år

Namn: Alexander ”Alex” Norén.

Ålder: 34 år.

Bor: I lägenhet på Östermalm med sambon Jennifer och dottern Iris som föddes i mars i år. Uppvuxen i Haninge.

Aktuell: Tog i söndags sin tredje seger i år i European Tour i golf när han vann British Masters. Klättrade därmed till 18:e plats på världsrankningen.