Morsten vill rädda kvar Hammarby före flytten

Hammarby handboll
Alexander Morsten jublar i Eriksdalshallen tillsammans med lagkompisarna i Hammarby.
Hammarby handboll
Hammarby handboll kan säkra ny kontrakt i handbollsligan i kväll.
Hammarby handboll kan i kväll säkra nytt kontrakt i handbollsligan. Kvalmatchen i Eriksdalshallen kan bli den sista i Hammarbytröjan för Alexander Morsten, 23.
– Det känns väldigt sentimentalt, säger han.

Hammarby handboll kvalar mot småländska Amo handboll för att hänga kvar i handbollsligan. Inför kvällens möte i Eriksdalshallen leder Bajen med 2-0 i matcher. Seger i kväll och laget spelar i högsta serien även nästa säsong.

”Tre matchbollar”

Mittsexan Alexander Morsten ser fram emot uppgiften.

– Det ska bli roligt. Nu har vi tre matchbollar. Första chansen i kväll. Hoppas det kommer lika mycket folk som det gjorde senast då är vi svårslagna.

Vad betyder det att ni har hemmaplan?

– Det betyder mycket som i de flesta handbollsmatcher. Det ger oss en extra energi när vi har publiken i ryggen, vi klarar att spela med lite högre frekvens. Det ger oss absolut en fördel.

Landslagsläger

Nyligen togs han ut till ligalandslaget. Svenska handbollförbundets satsning på spelare strax utanför A-landslaget. I början av maj väntar läger i Märta och match mot Ricoh.

– Jättekul att man är påtänkt i de sammanhangen. Men för att A-landslaget ska bli aktuellt behöver jag utvecklas och ta några steg till. Jag behöver framförallt bli en bättre försvarsspelare. Självklart vore det kul att testa A-landslaget någon gång.

Kan återvända till Bajen

Nästa säsong spelar han i den danska klubben Randers HH. Kvällens match kan alltså bli den sista i Hammarbytröjan.

– Ja, det kan det ju bli. Det är väldigt sentimentalt. Handbollen i Stockholm och i Hammarby i synnerhet har ju varit en del av mig när jag har vuxit upp som person. Jag har förändrats väldigt mycket och gjort en stor resa i mitt liv. Men det ska bli väldigt inspirerande att testa vingarna och nya äventyr. Det är mycket möjligt att det blir fler matcher i Hammarbytröjan i framtiden.

Fakta

Älskar basket

Namn: Alexander Morsten.

Ålder: 23 år.

Bor: Hornstull i en trea tillsammans lagkompisarna Anton Hellberg och Patrik Lindblad.

Familj: Flickvännen Carin Strömberg, 23, som spelar handboll i Viborg i Danmark.

Tv-spel: ”Mitt favoritspel är NBA 2K17. Det är roligt och välproducerat. Hade jag fått välja en annan sport hade jag nog valt basket. Det är extraordinära atleter. Handbollsspel? Det har kommit något nu men det är inte så välutvecklat. Det kanske blir bättre och bättre.”

Aktuell: Kvalar med Hammarby handboll mot Amo handboll i Eriksdalshallen klockan 19.00 i kväll. Hammarby leder med 2-0 i matcher och är vid seger klara för fortsatt spel i handbollsligan nästa säsong. Lämnar efter säsongen Hammarby för spel i den danska klubben Randers HH.