ANNONS

Algotsson glad över 13:e plats

Matilda Algotsson slutade på 13:e plats i EM.
Matilda Algotsson slutade på 13:e plats i EM.
I skuggan av tre fantastiska ryskor gjorde Enebybergstjejen Matilda Algotsson, Solna Konståkning, en strålande EM-debut. Från 18:e plats efter det korta programmet avancerade hon till 13:e plats och slog alla sina personliga rekord.
ANNONS

Hela Konståkningseuropa kunde i fredags kväll med stora ögon se fantastiska ryskor strida om EM-medaljerna i Bratislava. Dessförinnan fick vi se ett blågult internationellt genombrott för 17-åriga Matilda Algotsson. Solnaåkaren var med i Slovakien för att se och lära. Och som hon gjorde det.

Det var en knall att hon tog sig vidare bland de 24 bästa från korta programmet. Och med 97,35 i friåkningen satte Matlida sitt andra poängrekord och då fick hon ändå stötta sig med en hand i isen för att undvika fall i ett par hopp. Totalpoängen blev 145,32. Även det personligt rekord.

– Jag är jättenöjd, säger Matilda som i lördags morse flög hem från Bratislava. Jag är mest nöjd med korta programmet. Eftersom jag inte visste om jag skulle få åka friåkningen var jag mest fokuserade på det korta.

Att hon aldrig åkt inför fulla läktare var en oro hon tycker sig ha tacklat väl.

– Det var nervöst, men jag blev ännu mer taggad att åka bra, säger Matilda Algotsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.