ANNONS

Inför allsvenska slutspurten: ”Får äntligen spela Europamatcher”

Allsvenskan drar igång och John Holmström supporter i Hammarby längtar till första matchen
John Holmström tror på en Europaplats för Hammarby trots tufft spelschema.
Allsvenskan är på väg in i sitt slutskede och Stockholmsklubbarna ligger med i toppen av tabellen. Men hur ser läget egentligen ut i klubbarna och hur kommer det att sluta? Hammarbysupportern John Holmström delar med sig av sina tankar.
ANNONS

Inför starten av serien tog Mitt i ett snack med supportrar från respektive lag om deras tankar för säsongen.

Det handlade om bland annat vilken spelare som såg mest intressant ut, hur det går för laget  och vad de trodde om konkurrenterna från huvudstaden.

Nu ska säcken knytas ihop och har det utvecklat sig som supportrarna trodde inför säsongen?

John Holmström (Hammarby), hur känns läget i ditt lag från läktarplats inför avgörandet?

– Vi är med i absoluta toppen och kommer slåss om en europaplats. Så här direkt efter förlusten borta mot Norrköping känns SM-guld mer avlägset, det är liksom för många lag att ta in på och gå förbi. Men vi ska möta alla toppkonkurrenter på hemmaplan så visst finns den möjligheten. Vårt anfallsspel håller hög klass och levererar oftast, det är i försvaret det behöver bli stabilare med färre skador, löjligt ofta vi får byta backlinje.

De tre Stockholmsklubbarna har legat 1:a, 2:a och 3:a, kan det bli så när alla 30 matcher är spelade?

– Det kan mycket väl bli så, men det är 7 lag som ännu slåss om de platserna så det finns inte mycket utrymme för misstag. Dessutom har ju Malmö hittat formen igen efter deras sommarsvacka och ser äckligt bra ut just nu. Som dom såg ut i våras och början på sommaren så trodde man ju dom skulle avgjort serien i augusti.

ANNONS

Hur tror du att det går för ditt lag?

– Jag tror vi kommer sämst 3:a och får äntligen spela matcher i Europa nästa år.

Vilka är nyckelmatcherna som är kvar att spela?

– Hemmamatcherna mot övriga topplag och de två derbyna. Vi har tagit på tok för få poäng hittills mot just dessa lag, men vi ska som sagt möta dem alla hemma på Söderstadion och där är vi starka.

Vi är med i absoluta toppen och kommer slåss om en europaplats

John Holmström

Vilka spelare har utmärkt sig? Och fick du rätt i våras?

Tankovic leder både skytteliga och assistliga och är en av årets bästa spelare i hela Allsvenskan. Otroligt kul att han blev belönad med en plats i Janne Anderssons landslag! Kacaniklic behövde lite tid på sig för att hitta rätt men är numera en av våra viktigaste offensiva spelare, kvalité rakt igenom. Sedan Wiland kom tillbaka från sin operation har Bajens försvar blivit stabilare. Kanske den enskilt viktigaste spelaren i laget. 

Bojanic, Djurdjic och Kjartanson betyder och betydde också mycket. Bajen har gjort överlägset mest mål i serien och har ett varierat och läckert anfallsspel, så det är naturligt att det är våra offensiva spelare som utmärkt sig. 

Jag var väl ganska rätt ute när jag inför säsongen var orolig för att det skulle ta lite tid för nyförvärven att verkligen leverera. Vi låg ju till och med sist i serien en omgång tidigare i vår. Det finns verkligen ingen anledning att ändra den målsättning jag uttryckte då, att komma bättre än förra årets fjärdeplats. 

Allsvenskan drar igång och John Holmström supporter i Hammarby längtar till första matchen

Fakta

Här är Hammarbys återstående matcher:

SÖNDAG 15 SEPTEMBER

Hammarby – IFK Göteborg

SÖNDAG 22 SEPTEMBER

Hammarby – AIK

ONSDAG 25 SEPTEMBER

IK Sirius FK – Hammarby

MÅNDAG 30 SEPTEMBER

Hammarby – Örebro

SÖNDAG 6 OKTOBER

Djurgården – Hammarby

SÖNDAG 20 OKTOBER

Hammarby – Malmö FF

SÖNDAG 27 OKTOBER

Östersund – Hammarby

LÖRDAG 2 NOVEMBER

Hammarby – BK Häcken

Källa: Allsvenskan.se