ANNONS

Allsvenskan nästa för kometen Kristoffer Khazeni från Kärrdal

Kristoffer Khazeni från Sollentuna värvats av allsvenska toppklubben IFK Norrköping
Kristoffer Khazeni från Kärrdal i klassiska klubben IFK Norrköpings tröja.
För två år sedan spelade han i division 3.
Men ibland går det fort.
Nu har 24-årige mittfältaren Kristoffer Khazeni från Kärrdal värvats av allsvenska toppklubben IFK Norrköping.
ANNONS

– Jag kommer vara ödmjuk och jobba hårt, sedan om de väljer att spela mig så kommer jag tycka att det är superkul. Så klart är målet att spela allsvensk fotboll. Jag inser att det kommer att bli tufft, men jag kommer att jobba stenhårt för det, säger Kristoffer Khazeni till IFK Norrköpings hemsida.

Han började spela fotboll hemma i Kärrdals IF, men bytte så småningom till Café Opera/Djursholm. Där hade Kristoffer ett par tyngre säsonger innan han återfann fotbollsglädjen i Danderyds SK.

I division 3 för två år sedan

Via ytterligare två Danderydsklubbar, Enebybergs IF och IFK Stocksund, värvades han av IFK Norrköpings samarbetsklubb IF Sylvia i division 1 inför årets säsong.

Det betyder att resan har gått enormt fort. Spel med Stocksund i trean 2017, och i tvåan 2018, innan Kristoffer visade framfötterna i division 1 i år. Och förhoppnings fortsätter det med allsvenskt spel 2020.

”Verkligen en superöverraskning”

– Ambitionen sedan jag kom har alltid varit att nå IFK Norrköping men jag trodde inte det skulle gå så snabbt med tanke på att jag har haft lite skador under året. Det kom verkligen som en överraskning men det känns superkul, säger Kristoffer.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson tackar bland andra IF Sylvias Marcus Falk Olander som han menar har gjort ett strålande arbete för att förbättra Kristoffers fysik, vilket gör att 24-åringen nu bedöms redo att konkurrera i allsvensk miljö.

”En exceptionell spelare”

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Kristoffer denna möjlighet. Det är sällan nu för tiden någon når elitfotbollen efter den här typen av karriär. Men i Kristoffer ser vi en exceptionell spelare och med de egenskaper han har vill vi nu ge honom chansen att lyckas inom eliten, säger Jens Gustafsson till IFK Norrköpings hemsida.