ANNONS

Alternativ styrelse i AIK har presenterats

AIK fans
Betydligt fer AIK-medlemmar än vanligt väntas dyka upp på årsmötet den 12 mars.
Över 600 personer har lovat att gå på AIK Fotbolls årsmöte på måndag och rösta för ett alternativt förslag till ny styrelse i klubben. Nu har initiativtagaren Simon Strand presenterat förslaget.
ANNONS

AIK Fotbolls valberedning la fram sitt förslag på ny styrelse i slutet av februari. Bland annat föreslås nuvarande ordföranden Per Bystedt väljas om på ett år.
I det alternativa förslaget som Simon Strand presenterade på tisdagskvällen föreslås i stället 39-årige Eric Ljunggren, tidigare chefredaktör och vice vd på Metro, ta över som ordförande.

Nio namn föreslås

I förslaget ingår fyra personer som finns även i valberedningens förslag, plus fem nya inklusive Eric Ljunggren. Totalt nio i styrelsen alltså, mot valberedningens förslag på sju personer.
Simon Strand passar även på att påminna om varför initiativet till att ta fram ett alternativt förslag på styrelse togs från början:

Vill göra upp med kultur av hot

”Jag och många andra har varit tydliga med att vi som medlemmar och supportrar tycker att ledarskapets högsta prio borde vara att göra upp med den kultur av trakasserier, hot och annat som drabbat förtroendevalda och anställda i AIK Fotboll och andra delar av klubben”, skriver han.
En utredning tillsattes av fotbollsstyrelsen men nyligen visade det sig att utredaren efter två månader ännu inte hört av sig till anställda eller tidigare anställda i verksamheten, berättar Simon Strand.

Rekordstort deltagande väntas

”En rad olika företrädare för AIK Fotboll har de senaste åren fått utstå otillbörlig behandling utan att styrelse, medlemmar och andra intressenter markerat tillräckligt tydligt. Detta försvagar AIK på ett sätt som är svårt att reparera om det tillåts fortgå för länge”, fortsätter han.
På tisdagskvällen hade 619 medlemmar skrivit upp sig på en lista där de lovar satt komma och rösta fram det alternativa styrelseförslaget. Det kommer även att gå gratis bussar från Humlegården till Solna Gymnasium där årsmötet äger rum.

Mötet den 12 mars blir sannolikt det största årsmötet i AIK:s 127-åriga historia.

ANNONS