Alva från Vaxholm slåss om en plats i svenska truppen i Moskva

Alva Johnson
Alva Johnson har svarat för ett mål och en assist hittills för SDE Hockey i SDHL.
Nu gör Svenska Damhockeyligan uppehåll i två veckor. Men för Alva Johnson från Vaxholm blir det ingen vila. Den 17-åriga forwardstalangen är uttagen i damlandslagets U18 Elitcamp i Upplands Väsby 29 oktober–1 november.

– Jättekul att bli uttagen! säger Alva Johnson.

Nästa steg är att göra så bra ifrån sig att hon får åka med på fyrnationsturneringen (Ryssland, Finland och Tyskland är motståndare) i Moskva den 4–6 november. Förbundskaptenen Ylva Lindberg har kallat 34 spelare till Väsby, bara 22 får åka med till Moskva.Alva Johnson började spela i IK Vaxholm, men bytte till AIK som 13-åring.

– Vi vann Mitt i-cupen med Vaxholm 2012, men efter det splittrades laget. De som ville satsa vidare, vi var väl fyra fem tjejer, gick till AIK, säger hon.

Under förra säsongen fick Alva spela för AIK i Damhockeyligan, men i ett topplag var konkurrensen om istid stundtals väl hård. Hon bytte till SDE inför den här säsongen, delvis för att få spela mer.

– Plus att SDE verkade vara en bra klubb där jag skulle kunna utvecklas, och att jag trivdes med Maggie (SDE:s huvudtränare Maggie Litchfield Medd), säger hon.

Första året med SDE har dock varit motigt resultatmässigt. Laget ligger sist i serien efter en oavgjord match och 13 förluster inför kvällens match hemma mot nästjumbon Sundsvall Hockey. Även om det var väntat att man skulle få det tufft måste det väl vara jobbigt att bara förlora och förlora, eller?

– Nja, vi har våra egna målsättningar inför säsongen och inför varje match. Och det blir hela tiden bättre och bättre, vi spelar mer och mer som ett lag, säger Alva.

Klockan 19.30 i kväll, onsdag, är det nedsläpp i matchen mot Sundsvall Hockey i Enebybergs ishall.