Alvik prioriterar damerna till ligan

Nu satsar Alvik mot Basketligan. Ett lag ska upp – damer eller herrar.

Anrika Alvik Basket med 19 SM-guld på herrsidan vill tillbaka till högsta serien, med både herr- och damlag.

Problemet med att gå upp i Basketligan på herrsidan är att det kräver en ekonomi och en organisation som klubben saknar.

– Det är lite för stort i dags­läget, därmed inte sagt att vi inte kan ta steget efter nyår, säger sportchefen Torbjörn Gehrke.

På damsidan är steget inte lika tufft ekonomiskt sett.

Damligaspelarna är yngre än spelarna i herrligan, och kräver inte lika höga löner då de ofta kombinerar studier med basket.

– Man riskerar inte föreningens ekonomi på samma sätt. Därför försöker vi flytta fram positionerna på damsidan och satsar mot ligan, säger Torbjörn Gehrke.

Nya i damlaget är Sofia Klackenberg, Nathalie Schönberg och Vedrana Milakovic, 08 Stockholm, och uppflyttade junioren Fanny Håkansson.

Målet för herrarna är att sluta toppfyra i basketettan norra och spela i nya superettan efter jul. Ettan och tvåan går upp i ligan, förutsatt att de godkänns av förbundet.

– Som sportchef kommer jag inte att tillåta att klubben äventyrar vår ekonomi eller ungdomsverksamhet. 30–40 människor måste rekryteras för att klara en säsong i ligan, säger Torbjörn Gehrke.

Herrarna möter Orongo Dragons, damerna ställs mot KFUM Sundsvall i premiären på lördag.

Ängby premiärvann i Pingisligan

BORDTENNIS Ängby SK besegrade BooSpåret BTK i premiären av Pingisligan. Ängby vann med 6-0 anförda av nyförvärvet från Rumänien Roxana Istrate, Caroline Wersäll och Linda Bergström. De båda sistnämnda är med i den svenska truppen till EM i Österrike i början av oktober. Caroline Wersäll kvalade in, Linda Bergström plockades in av Bordtennisförbundets sportchef Anders Johansson.

– Att ha en deff i gänget skapar fler möjligheter, det gynnar oss, säger han på Ängbys hemsida.

IDROTT Olympiern och skicrossåkaren Anna Holmlund tågade in med den olympiska flaggan, de deltagande föreningarna sprang en fackelstafett. Olympic Day på Spånga IP förra veckan var som ett OS i miniatyr. 400 elever från skolor i Spånga/Tensta prövade idrotter som backhoppning och capoeira.

För skytten Nathalie Larsson är det självklart att delta.

– Jag tycker att det är viktigt att barn rör på sig och hittar in i idrotten, säger hon.

30–40 personer måste rekryteras för att klara en säsong i ligan.

Idrottsdagen i spånga var ett os i miniatyr