Alvikstjej gör debut i damlandslaget

Alviks Nathalie Lindén gör debut i basketlandslaget.
Alviks Nathalie Lindén gör debut i basketlandslaget.
Reserven Nathalie Lindén tar klivet in i basketlandslaget lagom till EM-kvalet mot Finland och Spanien. Ett framtidsnamn med hög basket-IQ, tycker förbundskaptenen.

På söndag samlas det svenska damlandslaget i basket i Litauen för att ladda inför EM-kvalmatcherna mot Finland och Spanien den 20 och 24 februari.

Nathalie Lindén var reserv när den första kallelsen till Litauenlägret kom, nu är Alvikstjejen med i den landslagstruppen.

Enligt förbundskaptenen Jurgita Kausaite är 20-åringen en spelare med högt basket-IQ och ett starkt framtidsnamn.

– Det är en stor möjlighet för Nathalie. Hon kommer att kunna få massa inspiration och kommer inte att ha någon press. Även om det är många spelare som är skadade så har hon förtjänat platsen, hon behöver inte tacka någon mer än sig själv, säger Jurgita Kausaite till alvik.se.

Nathalie Lindén tog i fjol SM-guld med Northland Basket, men valde inför den här säsongen att vända hem till Alvik där hennes basketresa en gång började.

Hon har snittat 20.54 minuter och 5.1 poäng i ligan så här långt.

– Det känns jättekul att få vara med och den närmaste tiden kommer att bli enormt lärorik och utvecklande för min egen del, säger Nathalie Lindén till alvik.se.

Sverige fick en mardrömsstart i EM-kvalet och förlorade stort mot Spanien. Sannolikt handlar det nu om att bli en av de sex grupptvåorna som går vidare till slutspelet i Tjeckien nästa år.