Amanda är bra så in i Norden

Amanda Lundin är ett framtida hopp inom simhoppningen.
Amanda Lundin är ett framtida hopp inom simhoppningen.
Amanda Lundin från Järfälla var bara drygt en poäng ifrån guldet på Nordiska Junior Mästerskapen i simhopp.

I helgen genomfördes Nordiska Mästerskapen i simhopp för både seniorer och juniorer. Tävlingen ägde rum i Helsingfors, Finland. Den svenska truppen stod för många medaljer och kan titulera sig Nordens bästa simhoppsnation 2016.

En av medaljörerna, Amanda Lundin från Järfälla, deltog på NJM (Nordiska Junior Mästerskapen) för fjärde gången. Tidigare år har hennes hoppning räckt till en andraplats och två fjärdeplatser. I år knep hon silvret igen.

– Jag kände mig i bra form men missade tyvärr lite på min två och en halv tyska från sju meter, säger Amanda Lundin när Mitt I når henne på telefon.

Amanda tävlade i höga hopp och det räckte till en silvermedalj, bara en och halv poäng från guldet. Detta mästerskap var hennes fjärde NJM och då har hon ännu inte klivit upp i rätt åldersklass. Amanda är D-hoppare vilket är den yngsta tävlingsklassen i Sverige. Internationellt tävlar hon i C-klass och får möta de som är flera år äldre än henne.

– Det här är mitt sista år i D-klass, nästa år blir jag C-hoppare så jag är jättenöjd över medaljen, säger Amanda som till vardags tränar för Stockholmspolisens IF.