ANNONS

Amanda Zahui fick pris på Idrottsgalan

Amanda Zahui
Amanda pluggade på University of Minnesota, men spelar i dag för New York Liberty i WNBA.
Amanda Zahui från Enskededalen har varit proffs i WNBA sedan 2015. På Idrottsgalan i Globen i måndags kväll fick den 25-åriga landslagsstjärnan ta emot Sportspegelnpriset för sitt engagemang att få fler unga förortstjejer att idrotta.
ANNONS

New York Liberty-stjärnan Amanda Zahui har valt att engagera sig i projektet Basket Gäris i Vårby. Där är bara fem procent av högstadietjejerna med i en idrottsförening. Men Basket Gäris ordnar träning två gånger i veckan i Vårbyhallen, bara för tjejer.

På Idrottgslan i måndags fick Amanda Zahui, som själv började spela basket som 11-åring i Polisen i Hökarängen, Sportspegelnpriset för sitt engagemang. Från scenen i Globen höll hon ett känslosamt tacktal om allas lika värde.

”Jag kämpar för rättvisa så mycket jag bara kan”

– Jag var jättenervös, men jag talade från hjärtat, det är det jag alltid försöker göra. Jag är en person som står upp och säger vad jag tycker, jag kämpar för rättvisa så mycket jag bara kan och jag älskar att se andra människor lyckliga och nå sina mål och drömmar,

Så här stod det, bland annat, i motiveringen till priset: ”Landslagsspelaren i basket, Amanda Zahui, bidrar och betalar tillbaka till sin sport genom satsningen Basket Gäris i Vårby som syftar till att få unga tjejer att börja idrotta. På en plats i Sverige där få tjejer idrottar. Hon använder sitt idrottande och sitt kändisskap för att göra världen lite bättre.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.