Andrea är tillbaka efter den otäcka kraschen

Andrea Forslund kan komma upp i 50 knop i sin racerbåt.
Andrea Forslund kan komma upp i 50 knop i sin racerbåt.
Andrea Forslund har inte riktigt återhämtat sig mentalt efter kraschen i våras.
Andrea Forslund har inte riktigt återhämtat sig mentalt efter kraschen i våras.
19-åriga Andrea Forslund från Saltsjöbaden är regerande svensk mästare i båtracing.
En otäck krasch i våras har fått henne att hålla igen under tävlingarna. På lördag ska Andrea försöka få upp farten i Hot Island Race.

På lördag med start klockan 13 går det undan på vattnet vid Grisslinge havsbad. Det är dags för klassiska fartfesten Hot Island Race.

Drygt 30 deltagare tävlar i tre olika klasser. Arrangörer är Svenska Utbordarklubben (SUK) och Swedish Racing Club (SRC).

Ett stort hemmahopp är 19-åriga Andrea Forslund från Saltsjöbaden. Hon är regerande svensk mästare i GT 30 som är den snabbaste klassen med toppfarter på 50 knop.

Vågar inte gasa

I årets SM-serie har det inte gått lika bra. Orsaken är en otäck krasch vid Grisslinge havsbad i en SM-deltävling i våras.

– Sedan dess har jag haft det jobbigt med psyket under loppet och inte vågat köra för fullt. Men jag jobbar hela tiden med detta.

Kraschen kom i en kurva då en våg gjorde att Andrea flög inåt mot en annan båt och voltade.

På väg tillbaka

– Båten körde över mig och jag fick en hjärnskakning. Det har jag fått förr när jag kraschat själv, men nu tänker jag på att det är stor risk att träffas i huvudet av den vassa propellern på en annan båt.

Det har dock gått bättre för varje race, och förhoppningsvis är Andrea Forslund tillbaka i toppen på lördag.