ANNONS

Andreas Öhrn blev poängkung i Wings

Andreas Öhrn.  foto: Nils Ekmark
Andreas Öhrn. foto: Nils Ekmark
Andreas Öhrn hånades när han lämnade Vallentuna Hockey för spel i Wings. Nu är han Arlandaklubbens hjälte.
ANNONS

När Andreas Öhrn, lagkapten i VBK redan som tonåring, i somras valde att lämna Vallentunaklubben för en fortsättning i division 1-konkurrenten Wings, solkades VBK:s gästbok ner av kommentarer som hade sårat mindre hårdhudade.

– Jo, jag läste och tyckte det var fegt att folk osignerat skrev grejer på gästboken. Det sades nog även saker bakom min rygg, men ingen har sagt något direkt till mig, så jag har tagit det för vad det är.

Han ser inte sin succévinter i Wings som svar på tal, men minns speciellt en kommentar.

– Någon skrev att jag var ”dum i huvudet” som inte valde Huddinge utan gick till Wings som skulle vara chanslösa.

Wings gick till allettan, inte Huddinge.

– Klart det var svårt att lämna VBK. Men jag kände att jag hade kört fast och behövde testa något nytt.

”Adde” är Arlandalagets poängkung hittills i vinter. Han har aldrig gjort fler poäng i division 1. Förra helgen säkrade han lagets kvalavancemang via två mål mot Visby, som besegrades med 2–1 på Gotland.

– Det känns väldigt skönt och kul. Grundserien var bra, efter jul har det gått ännu bättre. Främst är jag glad över att jag gör mål och poäng även mot bra lag, tidigare gjorde jag mest poäng mot dåliga.

I grundserien var han poängbäst i Wings (11 mål, 13 assists), det har han även varit i mellersta allettan som avslutades i söndags. Sju mål och åtta assist blev facit på 14 omgångar varav han endast spelade i elva matcher.

ANNONS

Wings har lotsat fram många elitspelare genom åren. Några namn är Anders och Erik Huusko, Niclas Hävelid, Daniel Rudslätt, Björn Danielsson och Tony Mårtensson.

Andreas Öhrn upplever inte att det sitter i Pinbacks-hallens väggar, men tillstår att Wings sköts proffsigt. Det var över tio år sedan klubben senast spelade i allsvenskan, sedan dess har man inte ens nått play off som leder till allsvenskt slutkval.

– Jag hoppas och tror att vi kan ta oss en bit, säger Adde Öhrn.