Andreas Otterling tävlar för IFK Lidingö

Längdhopparen Andreas Otterling byter klubb till IFK Lidingö.
Längdhopparen Andreas Otterling byter klubb till IFK Lidingö.
Längdhopparen Andreas Otterling byter klubb till IFK Lidingö.
30-åringen har varit långtidsskadad men tränar nu för fullt med det långsiktiga målet OS i Tokyo 2020.

Längdhopparen Andreas Otterling är Lidingöbo (Näset) sedan fyra år, men har fortsatt att tävla för KFUM Örebro. Han har dock tränat med IFK Lidingö. Nu är det klart att 30-åringen tar steget fullt ut och även tävlar för IFK.

– Jag byter klubb som ett naturligt steg, säger Otterling i ett pressmeddelande. IFK Lidingö har en väldigt bra och fungerande organisation för oss aktiva.

Han hoppar över inomhussäsongen för att bygga upp sig efter en lång rehabperiod. Otterling drabbades av en stressfraktur i foten och blodpropp i ett ben. Träningen är i full gång och återhämtningen har gått mycket bra, och lagom till utomhussäsongen ska han vara i tävlingsdugligt skick.

– Mitt långsiktiga mål är OS i Tokyo 2020 och jag kommer göra allt för att det ska gå så bra som möjligt där.

IFK Lidingös nyförvärv kan säkert bidra med medaljer till klubben. På meritlistan har han SM-guld i både längd och tresteg, och inte minst ett brons från inomhus-EM i Prag.

Andreas Otterling är en stabil 8-metershoppare med personbästa 8,12 inomhus och 8,13 ute (medvind). Resultatnivån gör att han är bland de fem, sex bästa längdhopparna i Europa.