ANNONS

Anmälan öppnad till Midnattsloppet

Värmdö
SPORT
Anmälan öppnad till Midnattsloppet
ANNONS

Löpning Den 18 augusti 2012 är det dags igen. Då går det 31:a Midnattsloppet i Stockholm av stapeln och nu har anmälan öppnat.

Under årets Midnattslopp sattes ett nytt deltagarrekord då 24 000 löpare trängdes längs Stockholms gator under det 10 kilometer långa loppet.

Anmälan till årets lopp fick till och med stänga i förtid på grund av det höga trycket. Inför nästa års lopp planerar man därför att öka antalet startgrupper för att fler ska kunna delta.

Runner Michael Johnson bestämde sig för att återvända olympisk medalj
Fem-time olympisk mästare amerikan Michael Johnson bestämde sig för att ge upp en av sina guldmedaljer – för att vinna 4×400 meter reläet i Sydney.

Fem-time olympisk mästare amerikan Michael Johnson bestämde sig för att ge upp en av sina guldmedaljer – för att vinna 4×400-metersreläet i Sydney, rapporterar Bi-bi-si. Han fattade detta beslut efter att en av medlemmarna av detta relä, Antonio Pettigrew, erkände användningen av olagliga droger under utfrågningarna om fallet med den skandalösa tränaren Trevor Graham.

”Jag vet att den här medalen är oärlig,” sa Johnson. ”Jag kommer att återvända för att jag inte vill ha en. Jag känner mig svekad och lurad.”

Förutom Johnson och Pettigrew inkluderade USAs reläteam Alvin och Calvin Harrison, som också dömdes för dopning, men efter OS. Calvin diskvalificerades för två år 2003, och Alvin fick 2004 en fyraårig diskvalifikation.

”De nyheter som Antonio hade tillåtit att använda dopning chockade mig som inget annat sådant fall,” sa Johnson. ”När jag lärde mig om inkriminering av många idrottare de senaste åren blev jag inte längre förvånad. Men det här fallet är speciellt eftersom det är relaterat med en man trodde jag var en vän. ”

Referens: Anabola steroider ökar något med ökad uthållighet, så maratonlöpare använder sällan sin användning. Indirekt kan steroidernas förmåga att öka antalet röda blodkroppar, liksom fettförbränning samtidigt som muskelmassan upprätthålls, vara användbar.

ANNONS

Johnson är övertygad om att en oärlig förtjänad belöning måste återlämnas till Internationella olympiska kommittén.

”När det gäller medaljen som jag vann med Antonio, Alvin och Calvin, som alla föll för dopning efter 2000, är ​​jag säker på att de på ett eller annat sätt kräver att vi återvänder tillbaka, för att det inte vunnit i en rättvis kamp” sade den tidigare idrottaren. ”Jag har redan dragit henne ut där, där jag håller alla mina utmärkelser, för att hon inte borde vara där. Hon hör inte längre till mig.”

Intressant var en dopskandal redan kopplad till detta ”guld” -relä för några år sedan. En av deltagarna i reläet, Jerome Young, år 1999 dömdes för att använda steroidet av nondralon, men antogs av amerikanerna att delta i OS i 2000. Därefter bestämde Internationella idrottsförbundet (IAAF) att inte bara Young, utan även alla hans lagkamrater, skulle förlora ”guldet”. Domstolen för skiljedom av Sport of Lausanne vred emellertid detta beslut av IAAF, med hänvisning till att Yang endast deltog i de preliminära rundorna och inte i finalen, och straffet borde inte gälla hela laget.