ANNONS

Anthony Yigit i historisk match på hemmaplan

Proffsboxaren och Europamästaren Anthony Yigit växte upp i Jordbro.
Proffsboxaren och Europamästaren Anthony Yigit växte upp i Jordbro.
Proffsboxaren Anthony Yigits stora dröm är att gå en match om världsmästartiteln på hemmaplan i Stockholm.
Nu blir en annan lite mindre dröm verklighet. Den 30 september i Solnahallen försvarar den 25-årige Europamästaren sin titel i superlättvikt. Motståndare är spanjoren Sandor Martin.
ANNONS

Den 11 oktober 1966 i Stockholm förlorade boxaren Bosse Högberg titelmatchen i lätt mellanvikt mot den regerande Europamästaren italienaren Sandro Mazzinghi.

Sedan dess har ingen titelmatch i proffsboxning arrangerats i Sverige. Men nu, efter 51 år, är det dags igen. Den 30 september i Solnahallen sätter Anthony Yigit (med smeknamnet ”Can You Dig It” sitt mästarbälte i superlättvikt på spel. Då ska 25-åringen från Jordbro möta spanjoren Sandor Martin.

”Det känns stort”

– Det känns stort att få försvara min titel hemma i Stockholm inför familj och vänner, säger Yigit i ett pressmeddelande.

Anthony Yigit blev Europamästare när han i februari i år besegrade engelsmannen Lenny Daws i London. Därmed var Yigit den förste svenske Europamästaren på 30 år.

Tuff motståndare

Anthony Yigit är obesegrad i proffsringen med sina 19 segrar och en oavgjord match. Den två år yngre motståndaren i den kommande matchen i Solna har också ett imponerande facit med 29 vinster och bara en förlorad match.

– Sandor Martin är en tuff kille med hjärta och hjärna på rätt plats, säger Yigit. Han är en framtida mästare, men inte den här gången.

Läs mer: Anthony Yigit Europamästare

Läs mer: Fajtas för kompisarna från Jordbro

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.