ANNONS

Äntligen får Martin berätta om segern i tv

Martin Lidberg.
Martin Lidberg.
Namn: SVT-MASTARNASMASTARE-2017-E00-d50e Beskrivning: Grupp 1: Martin Lidberg, brottning, Per-Olof "Posa" Serenius, isracing, Janni Larsson, Brasilian jiujutsu, Emil "HeatoN" Christensen, e-sport, Maria Rooth, ishockey och Josefin Lillhage, simning. Foto: Janne Danielsson/SVT legal: Bilden får endast användas i programpresenterande/redaktionellt sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television och programmets titel skall alltid anges.
Martin Lidberg (längst till vänster) i Mästarnas Mästare.
Namn: SVT-MASTARNASMASTARE-2017-E00-b515 Beskrivning: Martin Lidberg, brottning Foto: Janne Danielsson/SVT legal: Bilden får endast användas i programpresenterande/redaktionellt sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television och programmets titel skall alltid anges.
Martin Lidberg i Algarve där Mästarnas Mästare spelades in.
VM-guld och EM-guld i brottning. Nu tillhör Martin Lidberg dessutom den exklusiva skara som har vunnit Mästarnas Mästare.
– Jag känner stolthet, säger han.
ANNONS
Ingemar Stenmark, Peter Forsberg och Magdalena Forsberg. Många av Sveriges största sportstjärnor har simmat, sprungit, suttit i jägarställning och jagat glasstavar i nattduellen i Mästarnas Mästare.

”Det största”

Martin Lidberg som vann årets upplaga av programmet beskriver det som något av ”det största man kan vara med om efter sin egen idrottskarriär”.

– Det var en stor ära att bara vara med. Och sedan att vinna hela programmet var ju otroligt roligt och prestigefyllt – att besegra alla de här stora idrottspersonligheterna. Jag känner en stolthet. Det var väldigt, väldigt roligt.

Har du firat på något speciellt sätt?

– Vi som var kvar och inte hade åkt hem festade ju där på kvällen tillsammans med hela produktionen.

Spelades in i september

I söndags kunde tv-tittarna se hur Martin Lidberg hissade segerpokalen i Mästarnas Mästare. Men inspelningen i Algarve, Portugal, gjordes redan i september förra året. Sedan dess har han tvingats att vara tyst om triumfen.

– När jag kom hem var jag och frugan och barnen ute och åt. Men de visste ju inte varför vi var ute. Det har varit en ny upplevelse. Ofta när man har varit med i program har det varit direktsänt som Lets Dance där jag var med 2007. Då ser ju tittarna direkt hur det går.

Hur har det varit att veta så länge hur det går men inte få berätta?

– Ibland har jag velat berätta och dela med mig. Samtidigt blir det ju roligare för folk att se programmet utan att veta hur det går. Men många släktingar och vänner har försökt fiska fram information om hur det har gått.

ANNONS

Firar vidare

Han tror att det kan bli ytterligare firande nu när segern har blivit känd.

– Flera vänner har sagt att de ska hitta på något om det går bra. Så vi får se om de kidnappar mig eller något.

Fakta

Utser idrottshjälte

Namn: Martin Lidberg.

Ålder: 44 år.

Bor: Hammarby sjöstad.

Uppvuxen: Farsta.

Meriter i urval: VM-guld i brottning i 96-kilosklassen 2003, EM-guld i 96-kilosklassen 2004, EM-guld i 85-kilosklassen 2000.

Övrigt: Vann Lets Dance i TV4 2007.

Aktuell: Vann finalen av Mästarnas Mästare som visades på SVT i söndags. Är dessutom med juryn som utser Mitt i:s idrottshjälte. Läs mer om tävlingen på mitti.se/idrottshjalte

Fakta

Alla vinnare av Mästarnas Mästare

2017 Martin Lidberg

2016 Peter Forsberg

2015 Danijela Rundqvist

2014 Thomas Ravelli

2013 Magdalena Forsberg

2012 Jörgen Jönsson

2011 Ingemar Stenmark

2010 Armand Krajnc

2009 Per Elofsson

Källa: SVT