Äntligen äkta hemmapremiär för Sollentuna FF

Sollentuna FF herrar
Sollentunajubel efter ett av målen i helgens bortaseger, 4–3, mot Sandvikens IF.
Sollentuna FF har spelat två hemmamatcher hittills i herrarnas division 1 norra, fast ingen av dem på Sollentunavallen. Men nu är gräset på vallen redo och på lördag är det dags för riktig hemmapremiär då Sollentuna FF tar emot topplaget Carlstad United BK.

– Jag tror att gräsmattan ska vara hyfsad, men det blir väl lite mer kamp än finspel, säger 28-årige mittfältaren Kalle Ramsell.
Och hur passar det er i så fall?
– I år passar det väl egentligen inte oss så bra, men jag tror att Carlstad United också försöker spela mycket på marken så det kanske jämnar ut sig. Vi tränade i alla fall på gräs, på sportfältet, i går.

Sju poäng på fyra matcher

Sollentuna FF har sju poäng efter de fyra första omgångarna. Först blev det 1–1 i premiären borta mot Karlsunds IF. Därefter spelade man två raka ”hemmamatcher” – seger med 4–1 mot Skellefteå FF på Grimsta IP och förlust med 1–2 mot Team TG på Skytteholms IP – innan det i söndags blev en ny seger i en målrik match (4–3) borta mot Sandvikens IF.

Sollentuna FF herrar

Sollentunas herrar firar i omklädningsrummet efter segern i söndags, då Kalle Ramsell avgjorde på frispark i 90:e minuten. Foto: Sollentuna FF

– Det är en bra inledning. Vi tappade poäng i slutet mot TG, men å andra sidan lyckades vi vinna efter ett sent mål mot Sandviken. Vi är med i alla fall.

”I år har vi spelat bättre”

Förra säsongen inledde Sollentuna FF, då som nykomling i ettan, väldigt starkt, men hade senare en lång tung period och säkrade till slut nytt kontrakt först i sista omgången.
– I år har vi spelat bättre, även om vi tagit färre poäng än i starten i fjol. Men det kommer att gå bättre i längden. Vi har ett ungt lag, jag är säker på att det kommer att gå bättre än förra året, säger Kalle Ramsell.
Vad har ni för mål i år?
– Vi har inget sådant resultatmål. Vi ska spela bra och så har vi lite kortare mål, att ta ett visste antal efter ett visst antal matcher.

Kalle i kanonform

Kalle Ramsell gjorde fyra mål på hela förra säsongen. Nu har han gjort fyra mål redan efter fyra omgångar och delar skytteligaledningen i norrettan.
– Jag har en lite mer offensiv roll i år och spelar i mitten precis bakom vår anfallare, förklarar Kalle Ramsell.
Men tre av dina fyra mål är frisparkar direkt i mål, vad har hänt med dig?
– Ha, ha, jag har alltid gillat att skjuta och har tränat på det. Och så har jag väl haft flytet med mig.

Kalle Ramsell Sollentuna FF

Frisparkskungen Kalle Ramsell gör sig redo för en frispark i matchen mot Sandvikens IF i söndags. Karolina Jelassi Sundqvist

Tufft motstånd på lördag

Vi får se om Kalle Ramsell lyckas sätta ännu en frispark mot Carlstad United BK på lördag. Det kan kanske behövas – värmlänningarna har inlett serien med tre segrar och en oavgjord. Klockan 16 startar matchen – på Sollentunavallen.

Sollentuna FK krossar motståndet – med korv

– Det ska bli kul! Det känns alltid bra att spela på vår riktiga hemmaplan, säger Kalle Ramsell.