Min lokala hjälte

Arameisk-Syrianska ställs mot Assyriska i cupen

Målvakten Gabriel Asso gjorde en avgörande räddning i cupsegern mot Akropolis. (Arkivbild).
Målvakten Gabriel Asso gjorde en avgörande räddning i cupsegern mot Akropolis. (Arkivbild).
Arameisk-Syrianska IF slog ut division 1-laget Akropolis i första omgången i svenska cupen i fotboll.

Nu väntar publikfest på Brunna IP när superettan-laget Assyriska kommer på besök i nästa cuprunda.

Just nu diskuterar fotbollslagen Arameisk-Syrianska IF och Assyriska FF speldatum i svenska cupens andra omgång. Klart är att lagen möts på Brunna IP antingen den 24 eller 25 augusti.

– Jag hoppas på runt 700-800 åskådare, det är ju ett litet lokalderby, säger Arameiskas sportchef Daniel Kulhan. Det blir en fantastisk sportslig upplevelse att möta ett lag från superettan i en tävlingsmatch.

Arameisk-Syrianska, som normalt håller till i division 2, slog i den första cupomgången ut division 1-laget Akropolis med 4–2 efter förlängning i går, onsdagen den 3 augusti, inför drygt 300 åskådare på Brunna IP.

Gästerna ledde med 2–0 efter halva första halvlek, men Arameiska kunde gå till pausvila med 2–2 efter mål av Kristijan Cosic och Stefan Ostojic.

Arameiska dominerade i andra halvlek, men det var Akropolis som var närmast segern under ordinarie tid. I den 93:e minuten nickade en fristående Akropolisspelare från nära håll.

– Men då gjorde vår målvakt Gabriel Asso en magisk räddning och styrde ut bollen med ena handen, säger Daniel Kulhan.

Förlängning 2×15 minuter vidtog. Arameiska dominerade och vann till slut med 4–2 efter mål av Fredrik Notice och nyförvärvet Ricardo Gomez.