Arameiska får vänta på besked efter konkurs

Vadim Jevtushenko hann som tur var inte boka biljett till Ängeholm.
Vadim Jevtushenko hann som tur var inte boka biljett till Ängeholm.
Arameisk-Syrianskas grupp i svenska cupen i fotboll har blivit ett frågetecken sedan Ängelholms FF gått i konkurs.

I vinter ska åtta grupper med fyra lag i varje mötas i svenska cupen i fotboll. Gruppsegrarna avancerar till kvartsfinalerna som avgörs den 11-12 mars.

Nyblivna division 1-laget Arameisk-Syrianska IF spelar i grupp 3 med IFK Göteborg, Sirius och Ängelholms FF. Men här har det blivit rörigt sedan Ängelholm i dagarna gått i konkurs. Det fattas alltså ett lag i gruppen.

– Tur att vi inte hade hunnit boka resan till Ängelholm. Det skulle ha blivit dyrt för oss, säger herrlagets assisterande tränare Vadim Jevtushenko.

Det kan bli så att gruppen endast spelas med tre lag. Eller så tar ett annat lag Ängelholms plats. Det kan bli Onsala eftersom laget föll mot skåningarna i den senaste cupomgången.

– Vi inväntar konkursförvaltarens framställan, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté. Sedan ska vi komma fram till ett beslut. Det är första gången vi har ett sådant här fall.

Oavsett besked kommer cupäventyret att bli en kostsam historia för Arameisk-Syrianska. Eftersom Brunna IP inte går att använda blir det spel mot Sirius på Södertälje arena söndagen den 19 februari, och mot Göteborg söndagen därpå är Grimsta IP spelplats.

– Att boka Brunna skulle ha kostat oss 500 kronor, säger Vadim Jevtushenko. Nu får vi i stället betala ungefär 70 000 kronor för att spela i Södertälje och lika mycket för Grimsta IP.