Arameiska blåsta på matchen mot IFK Göteborg

Arameisk-Syrianska tvingas spela cupmötet mot IFK Göteborg på bortaplan.
Arameisk-Syrianska tvingas spela cupmötet mot IFK Göteborg på bortaplan.
Arameisk-Syrianska tvingas tacka nej till att möta IFK Göteborg på hemmaplan i svenska cupen i fotboll.
I stället spelas matchen på Bravida Arena i Göteborg.
I samma cupgrupp har Ängelholm ersatts av Ljungskile.

På söndag den 19 februari inleder det färska division 1-laget Arameisk-Syrianska IF gruppspelet i svenska cupen i fotboll hemma mot nyblivna allsvenska IK Sirius från Uppsala.

Men eftersom Brunna IP inte godkänns för cupspel av Svenska fotbollförbundet avgörs matchen i stället på Södertälje IP:s konstgräs.

– Vi har aldrig mött så hårt motstånd och det blir en erfarenhet, säger Arameiskas tränare Albert Krasniqi. Vi ska väl inte ha något att hämta, men tänker ge allt mot Sirius.

I den andra omgången skulle Arameiska ha hemmamatch mot storlaget IFK Göteborg. Tanken var att matchen skulle spelas på Grimsta IP (BP:s hemmaplan). Men den spelas i stället den 26 februari på Bravida Arena i Göteborg.

– Grimsta var bokat och klart, säger Krasniqi. Men då ringer de och säger att alla matcher ska flyttas eftersom Grimsta är under ombyggnad. Då fick vi lite panik. Alla andra godkända arenor i Stockholmsområdet var uppbokade och därför tvingades vi flytta matchen till Göteborg. Det är så klart tråkigt för våra fans.

Ängelholms FF har dragit sig ur cupen. Nu är det klart att skåningarna ersätts av division 1-laget Ljungskile SK. Arameisk-Syrianska avslutar gruppspelet med bortamöte mot Ljungskile på Uddevalla Arena den 4 mars.