ANNONS

Arbetsro för Gustavsberg efter första segern

Själva matchen vann Gustavsberg ganska klart med 7–4. Den stora rysaren var om mötet med Spånga Djurgården överhuvudtaget skulle gå att genomföra på Ekvallen.

– Det var på gränsen att vi behövde ställa in, säger spelande tränaren Jonas Lindqvist.
ANNONS

Efter helgens efterlängtade seger hemma mot Spånga/Djurgården har Gustavsberg äntligen fått lite andrum i bandyallsvenskan norra. Att säsongens första vinst kom i just den här omgången var kanske ingen jätteskräll med tanke på att motståndarna hade inlett med idel förluster i seriespelet.

Men Gustavsberg gläds inte desto mindre för de två poängen för det.

– Det var kanske inte de bästa förhållandena men kul att bärga lite poäng igen, säger Jonas Lindqvist.

Precis som spelaren är inne på så var det sannerligen inga perfekta förutsättningar för bandy på Ekvallen i lördags. Plusgrader och regn gjorde planen rejält blöt och det var länge osäkert om matchen skulle kunna spelas.

– Det var inte optimalt, men det gick att genomföra. Det var på gränsen till att vi behövde ställa in. Men det är ändå kul att vi har en stor is att spela på.

Med det sistnämnda syftar givetvis Lindqvist på att laget både innan och under inledningen av säsongen tvingades att träna på ishockeyrinken vid Ekvallen. Nu när bandyplanen är spelklar kan laget börja ta igen för en svag inledning på säsongen.

– Nu har vi möjligheter i alla fall och chansen att äta ikapp.

Vädret ser dessutom för tillfället ut att bjuda på låga temperaturer och det är inte Jonas Lindqvist emot.

– Vi hoppas på det. Vi behöver all is vi kan få och håller tummarna.

ANNONS

Matchen mot Spånga/Djurgården var länge jämn och med halvtimmen kvar var ställningen 4–4. Då la Gustavsberg i en extra växel och gick ifrån till slutresultatet 7–4. Målskyttar i hemmalaget blev Daniel Sandberg (3), Robin Adolfsson (2) och Niklas Norevik (2). Efter fem omgångar är Gustavsberg femma i allsvenskan norra.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.