Välj ditt område
Friends Arena.
Friends Arena.

Arenaaktier för 100 miljoner säljs för 17000

Sport 2013 betalade Folksam 100 miljoner kronor för 11,1 procent av ägandet i Friends Arena.
Men när man nu säljer andelen vidare till Svenska Fotbollförbundet är det rena kompispriset – 17000 kronor.

Det fortsätter att bubbla kring Friends Arena. I fredags kom beskedet att den franska driftsoperatören Lagardère använder en klausul i det tioåriga avtalet för att i förtid lämna driften av Nationalarenan.

Nu lämnar även Folksam arenaprojektet och säljer sin aktieandel på 11,1 i procent till Svenska Fotbollförbundet. 2013 köpte man andelen för 100 miljoner kronor – köpeskillingen idag är blygsamma 17000 kronor, skriver Fotbollskanalen.se.

Efter affären är Fabege fortsatta huvudägare med sina 66,7 procent och Svenska Fotbollförbundet äger resterande 33,3 procent.

Folksam lämnar dock inte arenan helt – i ett pressmeddelande skriver man att bolaget fortsatt har rätt till ”en tilläggsköpeskilling på en tredjedel av förbundets möjliga intäkter från Arenabolaget fram till år 2030”, vilket ingår i överenskommelsen med Svenska Fotbollförbundet.

Anledningen till att försäkringsbolaget lämnar Nationalarenan är att investeringen inte utvecklats som man förväntat sig, säger Folksam till Fotbollskanalen.se.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85