ANNONS

Argentinsk satsning i Essinge IK:s herrlag

Fransisco Gonzales och Dante Lugo
Fransisco Gonzales och Dante Lugo kommer att träna Essinge IK:s herrar i division 5 i år.
Nu är det klart att Dante Lugo och Fransisco Gonzales, båda från Argentina, kommer att ha tränaransvaret för Essinge IK:s herrar kommande säsong.
ANNONS

Dante Lugo som blir huvudtränare är ursprungligen från Buenos Aires och har spelat professionell fotboll i Argentina, Colombia, Venezuela, Frankrike och Portugal. Han har även varit scout åt S:t Etienne i franska ligan.

I Sverige har Lugo spelat i Warta i division 2 (då näst högsta serien) och som tränare har han en lång karriär, upp till division 2. Utöver tränaruppdraget jobbar Dante Lugo som idrottslärare och koordinator på Lycée Francais som ligger på Stora Essingen, inte långt från Essinge IP.

”Värdesätter anknytningen till Lycée Francais”

Assisterande tränare blir Fransisco Gonzales, som har spelat regionalt i division 1 i hemlandet Argentina och i division 4 i Sverige. Han är utbildad idrottslärare och kommer att stå för lagets fysträning.

– Som representant för klubben tycker jag att det är mycket glädjande att vi har kunnat rekrytera tränare med så fina meriter såväl som spelare som tränare. Dessutom värdesätter jag anknytningen till Lycée Francais och hoppas på ännu bättre samverkan mellan klubben och skolan i framtiden, säger Mats Zackrisson, ordförande i Essinge IK till klubbens hemsida.

Derby mot MSK i premiären i april

2018 hade Essinge IK en tung säsong i division 5 Stockholm södra men säkrade nytt kontrakt i slutet i och med en stark bortaseger, 2–1, mot topplaget Kongo United FC.

I år spelar man i division 5 Stockholm mellersta i stället, där man bland annat ställs mot BK Gamla Karlbergare, Mariebergs SK och Hammarby IF:s nya talanglag Hammarby TFF.

Redan i premiären den 13 april blir det prestigemöte hemma på Essinge IP – derby mot Mariebergs SK.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.