ANNONS

7-åriga Tilda ersatte OS-ettan och vann SM-guld

Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer, Tilda Knochenhauer, Sara McManus, Sofia Mabergs.
Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer, Tilda Knochenhauer, Sara McManus, Sofia Mabergs.
Agnes Knochenhauer är van att vinna i curling. 29-åringen är regerande OS- och EM-mästare.
SM-guldet med Sundbybergs CK i helgen kändes ändå speciellt. En av lagkamraterna var nämligen hennes 7-åriga dotter Tilda.
ANNONS

Det skrevs curlinghistoria när SM avgjordes i Jönköping i helgen. I Sundbybergs CK Team Hasselborg, det segrande laget på damsidan, spelade en rekordung tjej – 7-åriga Tilda Knochenhauer.

– Det var väldigt roligt. Jag var lite nervös i början, säger Tilda till P4 Jönköping.

Tilda spelade bara första matchen, men fick ändå en gyllene medalj. Hon hoppade in och ersatte lagets kapten Anna Hasselborg som var sjuk. Då blev det två från familjen i laget, mamma Agnes Knochenhauer är ordinarie i detta team som är regerande OS- och EM-mästare.

– Tilda gjorde ett mycket bra jobb. Hon fick en av sina stenar i boet, så det var perfekt. Det var en storstilad insats måste jag säga, säger mamma Agnes.

Drog till Kanada

Mor och dotter kom hem sent på söndagskvällen. För Agnes Knochenhauer blev det ingen tid för vila. På måndagen flög hon och resterande ordinarie medlemmar i Team Hasselborg, alltså Anna Hasselborg, Sara McManus och Sofia Mabergs, till Kanada för att tävla i en grand slam-turnering som startar på onsdag.

Silver till Sundbyberg

För övrigt så blev SM i Jönköping en höjdare för Sundbybergs CK. Klubben knep även silvermedaljen genom Team Panthera med Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida De Val, Fanny Sjöberg. Coach: Margaretha Sigfridsson.

Sundbybergs silverlag i SM: Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida De Val, Fanny Sjöberg, och coach Margaretha Sigfridsson. Foto: Svenska curlingförbundet

ANNONS

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.