Åsbrinks volley räddade poäng för Frej Täby

Frej täby
Lukas Sunesson visar var han vill ha bollen. Frej hade flest avslut, men fick bara 2–2.
Frej Täby bröt en tre matcher lång förlustsvit och tog en poäng hemma mot Örgryte i söndags. Pontus Åsbrink kvitterade till 2–2 på en fin volley, framspelad av Joakim Runnemo, i 75:e minuten.

Efter en stark start i Superettan har Frej Täby haft en tung period med förluster mot Öster, Varberg och Brommapojkarna. I söndagens hemmamatch mot Örgryte började man beslutsamt och ledde med 1–0 i paus efter mål av Nsima Peter i 16:e minuten.

Men i början av andra halvlek var gästerna effektiva och gjorde två snabba mål på två välplacerade skott.

”Dubbla känslor”

Frej Täby var på väg mot en fjärde förlust på raken, men med kvarten kvar slog Joakim Runnemo en lång fin boll in i straffområdet och Pontus Åsbrink sprang i djupet och avslutade snyggt på volley till 2–2.

– Det är lite dubbla känslor. Eftersom vi ledde matchen först är jag besviken att vi inte kunde knyta ihop och vinna. Samtidigt är jag stolt över att spelarna orkar komma tillbaka och kvittera till 2–2. Det visar på bra moral, säger Bartosz Grzelak, manager i Frej Täby.

Tuffa bortamatcher i Skåne

Med fem poäng på sex matcher är Frej Täby indragna i bottenstriden och närmast väntar två svåra bortamatcher i Skåne – mot Helsingborg den 13 maj och mot Trelleborg den 17 maj.

Nästa match hemma på Vikingavallen spelas den 21 maj då Degerfors IF kommer på besök.