ANNONS

Aspudden-Tellus åkte ur division 2 efter fel av SvFF: ”Katastrof”

fotboll fotbollar
Aspudden-Tellus ska överklaga ärendet till Riksidrottsnämnden.
Fotbollslaget Aspudden-Tellus åkte ner till division 3 – efter en miss från Svenska fotbollförbundet. Nu ska laget överklaga ärendet till Riksidrottsnämnden.
– Det är katastrof, säger tränaren Björn Tallén.
ANNONS

Fotbollslaget Aspudden-Tellus har spelat i division 2, men efter kvalet mot mot Trosa Vagnhärad har laget åkt ner till division 3. Men motståndarna använde en avstängd spelare – och nu vill Aspudden-Tellus att resultatet ogiltigförklaras, något som Fotbollskanalen var först med att rapportera om.

Kontaktade tjänsteman utanför kontorstid

Efter två kvalmatcher med totalresultatet 5–5, stod det klart att Trosa Vagnhärad får spela i division 2 nästa säsong på grund av fler gjorda mål på bortaplan. Men laget spelade med en avstängd spelare – efter ett felaktigt besked från Svenska fotbollförbundet. Det har fått Aspudden-Tellus att rasa.

– Det här är katastrof, säger Björn Tallén, tränare i Aspudden-Tellus.

Trosa Vagnhärad kontaktade Svenska fotbollförbundet inför första kvalmatchen och fick besked att det var okej att spela med den aktuella spelaren, något som Svenska fotbollförbundet senare medgett var ett misstag.

– Trosa Vagnhärad har hittat ett kryphål i regelverket och fick tag på en tjänsteman på Svenska fotbollförbundet på hans fritid, på lördagsmorgonen innan första kvalmatchen. Han ger felaktig information och de tror att de får okej att spela med den här spelaren, säger Björn Tallén.

Klubbarnas ansvar att hålla koll på reglerna

Men det är klubbarnas ansvar att hålla reda på regelverket, säger Björn Tallén.

– Att ringa en tjänsteman utanför kontorstid kan inte vara okej, det ska inte vara en ursäkt.

Aspudden-Tellus överklagade beslutet redan efter första matchen. Disciplinnämnden gav klubben rätt, men bedömde att även nästa match skulle spelas. Båda lagen överklagade till överklagandenämnden.

Efter det fick Trosa Vagnhärad böter på 7 000 kronor, men behöll poängen. Det tycker Aspudden-Tellus är fel och därför ska klubben skicka in en överklagan till Riksidrottsnämnden som är högsta instans.

ANNONS

– Jag tror att vi har jättestora chanser. På varenda paragraf i tävlingsbestämmelserna har vi rätt. Besluten är helt felaktiga, vi tror och hoppas att Trosa Vagnhärad ska uteslutas, säger Björn Tallén.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.