Aspudden-Tellus i tvåan efter drama

Det såg ut att vara kört. Då, i 94:e minuten, satte Adam Zlotnik målet som tog IFK Aspudden-Tellus till division 2.

– Overkligt! utbrister lagets assisterande tränare Björn Birgersson.

– I kväll ska vi fira med middag på Pub Diset i Örnsberg, fortsätter han sittandes i bussen på E4 på väg hem mot Stockholm.

Det har gått drygt tre timmar sedan avspark i säsongens sista match.

Förutsättningarna inför kvaldrabbningen mot Värmbol från Katrineholm var glasklara. Seger krävdes för att komma tvåa i kvalgruppen och ta steget upp i division 2.

För hemmalaget räckte oavgjort. Och det märktes.

– De hade bestämt sig för att satsa defensivt och spela lite grisigt. Länge hade vi svårt att skapa chanser, säger Björn Birgersson.

Mot slutet tryckte Aspudden-Tellus på allt mer, gick ner på trebackslinje, och började skapa farligheter. Men skärpa saknades.

Så, i den 94:e minuten, damp en hörna ner hos mittbacken Philip Krantz Thillmark.

– Och han var så kylig att han spelade bollen i det läget, inne i straffområdet. Adam Zlotnik fick ett friläge och satte bollen, säger Björn Birgersson.

Värmbol hann inte mycket mer än att göra avspark innan domaren blåste av inför 438 åskådare på Backavallen.

Aspudden-Tellus, som i fjol spelade i division 4, gick rakt genom trean och återfinns nästa år i division 2.

Inte ens J-O gav Spåret en seger

bordtennis Spårvägen har fått en tung start i Pingisligan. Senast var J-O Waldner tillbaka i laget, men det hjälpte inte. Spåret föll med 0–3 hemma mot BTK Warta, lagets fjärde raka förlust.

Nästa chans till säsongens första seger är på torsdag då Spårvägen på nytt spelar hemma, nu mot topplaget Eslöv AI.

FOTBOLL I förra veckan delade Måltidsakademin ut priser till vinnarna i Årets Svenska Matlitteratur 2013. I kategorin livsstilslitteratur vann de Sladjan Osmanagic från Hägersten, Riki Simic från Älvsjö och David Mortimer-Hawkins från Enskede med sin bok ”Fotbollskokboken 2×45 : 45 magiska matcher och 45 matchande recept”

Motiveringen lydde: ”Med årets originellaste kokbokskoncept tas fotbollsgastronomin upp till sublima höjder. Äntligen vet vi vad som bör avnjutas för att återuppleva UEFA-cupfinalen 1982 eller skandalderbyt i Glasgow 1998.”

FOTBoll, mat och öl blev en vinnande kombination