ANNONS

HTFF återuppstår som herrlag – start i division 5

Erkan 2008
Erkan Zengin spelade i HTFF 2004. Bilden är från ett derby med Hammarby mot DIF 2008.
Erkan Zengin, Haris Laitinen, Fredrik Stoor, Johannes Hopf och Sebastian Bojassén. Det är bara några av dem som tog sig till Hammarbys A-lag via talangföreningen HTFF. Föreningen har inte haft ett herrlag sedan 2011, men nu är det dags igen.
ANNONS

Hammarby Talangfotbollsförening, HTFF, var Hammarby Fotbolls talanglag för talangfulla spelare som var för gamla för juniorlaget men ännu inte redo för A-lagsspel.

Laget startades 2002 och som bäst nådde HTFF en fjärdeplats i division 1 norra (2010) och mängder av spelare tog sig faktiskt från HTFF ända till Bajens A-lag. Trots det ansåg man att HTFF var för dyrt och föreningen lades ner 2011.

Går samman med Enskededalen FC

Fem år senare startades HTFF upp igen och verksamheten har under 2016–2018 varit inriktad på juniorfotboll på pojksidan, för pojkar från 15 till 19 år.

Men inför 2019 startar HTFF alltså återigen en seniorverksamhet, där HTFF går samman med Enskededalen FC och tar över deras serieplats i division 5.

Länk mellan ungdoms- och seniorfotboll

– På lång sikt är tanken att verksamheten i seniorlaget ska in i vår utbildningsstege inom Hammarby och fungera som ett steg mellan ungdomsfotbollen och seniorfotboll, säger Peter Kleve, föreningschef i Hammarby Fotboll, till klubbens hemsida.

Hammarby har redan i dag ett samarbete med IK Frej, som har ett A-lag i Superettan, där de talanger som är närmast A-laget får en bra tränings- och matchverksamhet.

Vill nå division 2 inom fyra fem år

Tanken är att HTFF:s seniorlag ska bli en verksamhet för ”late bloomers”, för de spelare som har en lite längre utvecklingskurva, förklarar Peter Kleve.

– Men det är först när HTFF kommer upp på division 2–3-nivå som vi kan använda det i vår utbildningsstege. Så nu blir det en process att få upp laget till den nivån. En rimlig målsättning skulle vara att nå dit inom fyra, fem år, säger han.

ANNONS

Spelare och ledare till HTFF sökes

Allt blev klart i måndags och nu söker HTFF spelare och ledare. Laget kommer ha sin verksamhet på Årsta IP, Kanalplan och Hammarbyhöjden, vilket sätter en stor Hammarbyprägel på verksamheten.

– Vi hoppas att flera före detta akademi- och ungdomsspelare som i dag spelar på seniornivå vill komma tillbaka och vara med på resan att ta upp HTFF seniorlag till division 2. Vi har även en dialog med våra futsalspelare i SFL om att vara med i projektet, säger Bosse Wester, sportchef för HTFF berättar, till Hammarby Fotbolls hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.