Attunda OK ordnar tävling i Rösjöskogen

Attunda OK:s Marcus Stenebo är i form inför Attundadubbeln. Han vann två DM-guld i helgen
Attunda OK:s Marcus Stenebo är i form inför Attundadubbeln. Han vann två DM-guld i helgen
Nästa helg är det orienteringstävling i Rösjöskogen. Elitlöparna är iväg på SM och USM, men Attunda OK hoppas ändå på cirka 700 deltagare. Och det finns Öppen Bana med chans att prova på orientering för de som vill.

– Tävlingen är öppen för alla och det är enkelt att ta bussen och hitta till starten vid Rösjöbadet, säger Lena Buhre, ordförande i Attunda OK.

Attundadubbeln, som tävlingen heter, brukar avgöras i augusti men går i år lite senare än vanligt.

– Det är bättre för att det inte är mitt under semestern. Nackdelen är att de allra bästa tävlar i SM i Örebro och USM i Umeå som går samma helg. Men vi siktar på alla andra, motionärer och även sådana som vill prova på. Det beror en del på vädret, men vi brukar ha omkring 700 deltagare och hoppas på det i år också, säger Lena Buhre.

God framkomlighet

På lördagen, den 16 september, avgörs långdistans. Dagen därpå är det medeldistans. Terrängen är svagt till måttligt kuperad och banorna går i skogsmark med övervägande god framkomlighet och mycket omväxlande detalj- och stigrikedom.

Många av Attunda OK:s egna löpare tycks vara i form inför tävlingen på hemmaplan. När DM avgjordes i Bålsta i helgen blev det hela nio guld för klubben.

”Bra helg för oss”

Bland annat tog Oskar Daniels, som kom trea på natt-SM i våras, hem elitklassen H21 i långdistans och Marcus Stenebo som vann O-ringen i somras tog guld i både medel- och långdistans i P14.

Oskar Daniels, Attunda OK

Attunda OK:s Oskar Daniels vann DM i långdistans i söndags.

Övriga DM-segrare för Attunda OK var Fredrik Sone (H45) som även han vann dubbla guld, Jörgen Karlsson (H60 medeldistans), Ulla Molin (D50 långdistans), Lars Håkan Sandvik (H50 långdistans) och Björn-Ove Pettersson (H55 långdistans).

– Ja, det var en riktigt bra helg för oss, säger Lena Buhre.

DM-veckan fortsätter nu med natt-DM i Hellasområdet på fredag den 8 september och sedan stafett-DM i Tyresta på söndag den 10 september.