ANNONS

AIK-backen Linus Hellqvist i U19-landslaget

Linus Hellqvist, aik
"Linus har snabbt anpassat sig till spelet i SSL", säger AIK:s tränare Magnus Jäderlund.
Herrarnas U19-landslag gör en nystart nu när den första truppen för säsongen har tagits ut. Erfarna spelare blandas med nya i Euro Floorball Tour i Schweiz den 3–5 november. En av de 22 uttagna är AIK:s spelskicklige back Linus Hellqvist.
ANNONS

– Linus har snabbt anpassat sig till spelet i SSL och är trots sin ringa ålder en spelare som går i bräschen för AIK med sin orädda attityd, säger huvudtränaren Magnus ”Binge” Jäderlund till AIK Innebandys hemsida.
Linus Hellqvist, som nyligen fyllde 18 år, är fostrad i Huddinge IBS och spelade i division 1 så sent som förra säsongen. Nu spelar han med AIK i SSL, och har redan förbättrar mycket i sitt spel och även sin fysik sedan han kom till klubben, tycker Magnus Jäderlund.

”Orädd i duellspelet”

– Linus har tydliga egenskaper i sitt sätt att hantera det offensiva spelet och är en back som är tung med bollen och orädd i duellspelet. Han kan gå hur långt som helst, säger han.

Linus Hellqvist AIK innebandy

Linus Hellqvist far fram i AIK:s match mot serieledarna IBF Falun (förlust med 3–7) hemma i Solnahallen.

Mycket har hänt i U19-landslaget sedan hemma-VM i Växjö i maj. Delar av staben har bytts ut och två nya kullar med spelare, födda 1999 och 2000, har kommit in.

”Härliga karaktärsspelare”

– Det är väldigt många härliga karaktärsspelare, och många olika typer av rollspelare, säger förbundskaptenen Markus Puskala.
Euro Floorball Tour spelas i Kirchberg i Schweiz och Sverige möter Finland (3 november), Tjeckien (4 november) och Schweiz (5 november). Nästa samling är till Finnkampen i februari och senare 2019 väntar VM i Kanada.
– Det är en nystart med ett spännande år framför oss. Killarna ska visa vad de visade upp på senaste samlingen på Bosön – mod och aggressivitet, säger Markus Puskala.

Mullsjö nästa för AIK

För AIK:s del har säsongsinledningen gått halvtungs – två segrar och fem förluster på de första sju omgångarna. I senaste hemmamatchen, mot IK Sirius IBK i förra veckan blev det i alla fall seger med klara 13–8.
Närmast väntar hemmamatch mot tabellfemman Mullsjö AIS – i Tibblehallen i Täby – klockan 18.30 på lördag den 28 oktober innan serien gör uppehåll till den 12 november.

ANNONS